blog

Ten nejlepší vánoční dárek? Kniha přece!

Věděli jste, že většina lidí považuje za ten nejvíc nejlepší vánoční dárek knihy? A že knihu můžete věnovat opravdu úplně každému? Pokud hledáte ultimátní tipy na vánoční dárky a potřebujete poradit s tou pravou knihou a dozvědět se všechno o tom, jak před Vánoci doručujeme zásilky, račte vstoupit do tohohle knihomolského vánočního článku!

Martinusáckým posláním bylo odjakživa spojovat lidi s knihami. A na Vánoce to platí dvojnásob! Proto se na ně připravujeme už dlouho dopředu a snažíme se, aby všichni, kteří navštíví naše internetové knihkupectví v předvánoční době, našli to pravé čtivo pro své blízké (a samozřejmě taky pro sebe). Jsme tu zkrátka pro vás a snažíme se pro každého vybrat tu nejlepší možnou knihu.

Proto už je pěkných pár týdnů aktivní naše speciální vánoční stránka, na které najdete nejrůznější kolekce s tipy na vánoční dárky. Najdete tu knižní dárky pro ty nejbližší příbuzné – dárky pro maminku, pro tatínka, pro babičku, pro dědečka… Samozřejmě myslíme i na malá knihomolčata, a proto tu můžete bloumat mezi tipy na dárky pro prvňáky i pro teenagery. A že ti nejmenší ještě čtení neholdují? Tak to jste ještě neviděli výběr našich dětských leporel! Zkrátka a dobře, na knihomolskou výchovu není nikdy příliš brzy.

Procházet můžete samozřejmě i knižní inspiraci v sekci Luxusní knihy nebo třeba vybírat mezi knihami pro zvídavé čtenáře a čtenářky, kteří neustále pátrají po nových informacích. A že vaše oblíbené bytosti čtení zas tak moc neholdují? Stavte se v kolekci pro sváteční čtenáře a vyberte jim nějaký zaručeně čtivý příběh, od kterého oči neodlepí ani člověk, co jinak preferuje televizi!

Pokud při cestování mezi našimi vánočními tipy nenajdete to pravé ořechové a chtěli byste své blízké překvapit nějakou knihou, která jako by mu byla na míru dělaná, vyzkoušejte našeho Vánočního pomocníka 😉

Jednoduše vyplníte krátký formulář, ve kterém se vás optáme na pár zvídavých otázek ohledně čtenáře či čtenářky, které byste rádi obdarovali a je to. Následně vám pošleme tipy na konkrétní tituly, které nevybírá žádný robot, kdepak, jde o doporučení několika nejnadšenějších knihomolů a knihomolek, co v Martinusu máme. Celé to probíhá za dozoru toho nejlepšího literárního detektiva, jakého známe – Sherlocka Holmese, samozřejmě!

Čtěte také  5 nejlepších knih letošního roku: Dárek pod stromeček i zaručeně dobré čtení pro vás

To, aby vám pak Sherlock společně s Karkulkou a Sněhurkou pak vybrané knihy doručil až domů, jak to ukazujeme v našem letošním vánočním videu, ještě v reálu tak docela zmáknuté nemáme, ale naši vánoční skřítci i všichni kurýři od doručovatelských společností makají ostošest, abyste měli své knižní zásilky doma cobydup.

Jak můžete pomoci vy? Doporučujeme neváhat, nezvyšovat zbytečně svůj adrenalin v krvi a objednat vánoční knižní dárky co nejdřív 😊 Při objednávce nezapomeňte sledovat ukazatele u titulů po pravé straně – pokud u titulu vidíte zelený stromeček a informaci, že titul stíháme odeslat do Vánoc, nebojte se nic, všechno je v pohodě a můžete zvesela objednat. Pokud ale uvidíte červený stromeček a hlášku, že titul do Vánoc pravděpodobně poslat nestihneme, můžete si jej samozřejmě objednat, o tom žádná, ale pravděpodobnost, že jej stihneme doručit před Štědrým dnem, je bohužel velmi malá.

Všichni naši doručovatelé v tuhle dobu stíhají a neregistrujeme žádné velké výpadky. Pro jistotu se můžete mrknout na tuhle informativní stránku, kterou vždy najdete i v záhlaví našeho obchodu a kde pravidelně aktualizujeme informace o doručení předvánočních zásilek. Najdete tam také nejzazší data, kdy můžete objednat s garancí doručení do Vánoc – být vámi, tak si ale radši objednávku vytvoříme už dřív a poslední adventní víkend už jen v klidu popíjíme vaječňák s knížkou v ruce 😉

Pokud ale teď na vánoční dárky nemáte ani pomyšlení, nebo zkrátka nestíháte, pochopitelně tu pro vás máme záchranu na poslední chvíli 😊 K mání jsou totiž neustále, i přímo na Štědrý den, naše e-knihy a audioknihy. Můžete je uhradit online a hned jakmile nám dorazí platba, nahrajeme elektronické tituly do vašeho účtu. Obojí, e-knihy i audioknihy, můžete po e-mailu darovat svým blízkým a ještě ušetříte za vánoční papír! Kromě toho můžete samosebou objednat i dárkové poukázky, ať už jako tištěnou knihomolskou kartičku nebo v online podobě, okamžitě ke stažení.

Čtěte také  6 skvělých knih, které vás spolehlivě rozpláčou

Nejvíc ze všeho na vás apelujeme, abyste si nezapomněli tuhle jedinečnou předvánoční atmosféru užít. Kromě včasného objednání všech dárků vám k tomu jistojistě pomohou i příběhy, ve kterých se téma Vánoc objevuje a nebo jakákoliv jiná knížka, u které si odpočinete, ideálně poblíž lineckého cukroví samozřejmě 😉

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora