blog

Přečetli jsme Terapii od B.A. Paris

Zbrusu nová kniha z pera jedné z nejznámějších současných spisovatelek psychologického thrilleru nese jméno Terapie a my ji přečetli v originále, abychom vám o ní mohli poreferovat co nejdřív. Stojí za přečtení novinka od B.A. Paris jménem Terapie?

Od B.A. Paris jsme přečetli všechno! Tenhle pseudonym je nám už dobře známý a knihomolské srdíčko nám radostně poskočí pokaždé, když zbystříme, že od autorky vyjde nová kniha. Její skutečné jméno je Bernadette MacDougall, pochází z francouzsko-irské rodiny, aktuálně žije v Anglii a v podstatě každá kniha, která jí vyšla, se stala bestsellerem. V češtině vycházely téměř pěkně za sebou, od Za zavřenými dveřmi, které vyšlo poprvé v roce 2017 až po Dilema, které v češtině spatřilo světlo světa předloni.

Právě Dilema bylo trochu hořkosladce přijato, jelikož se jedná spíš o psychologický román, nikoliv thriller, který je už od autorky tak nějak automaticky očekáván. B.A. Paris si dala roční pauzu a letos vychází její Terapie, která nám to, věříme, bohatě vynahradila. Jde totiž o psychologický thriller par excellence, přesně tak, jak jej máme rádi.

Když se Alice a Leo přestěhují do exkluzivního komplexu v Londýně, do takového toho ideálního pohodového rodinného světa, vypadá všechno růžově a báječně. Existuje však jeden temný důvod, proč luxusní rodinnou vilu v uzavřené komunitě mohli koupit tak výhodně – a tím je psychoterapeutka Nina, která ve vile bydlela před nimi. Co se s ní před dvěma lety stalo? A proč o tom nikdo ze sousedů nechce mluvit? Alicina zvědavost se záhy mění v posedlost a ve zdánlivě dokonalém domě se začnou odehrávat nevysvětlitelné věci.

Tohle celkem výstižně říká anotace. Já bych k tomu jen přidala dovětek, že nedoporučuju tuhle knihu číst před spaním, zvlášť pokud jste zrovna doma sami, jelikož pak možná vaše bujná fantazie bude vrzajícím parketám přikládat až moc velký důraz 😊 B.A. Paris se tentokrát skutečně nežinýrovala a tenhle thriller bych se nebála označit za ten nejstrašidelnější. Ne kvůli nadpřirozenu či vraždě, ale zkrátka kvůli tomu, že se jí tu perfektně daří budovat atmosféru strachu a nejistoty, která se kolem hlavní hrdinky vznáší.

Čtěte také  Divadelní adaptace našich oblíbených knih

Pokud byste si rádi dopřáli thriller, který nebudete moci odložit, vzhůru za Terapií! Je to perfektně kniha na „rozečtení se“, pokud se vám zrovinka teď moc číst nedaří a bude jistojistě i báječným společníkem na každé dovolené.

 

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora