blog

3 tipy na valentýnské dárky pro knihomol(k)y

Pokud slavíte den všech zamilovaných, pravděpodobně už dumáte nad tím, co svým blízkým věnujete. Pokud byste chtěli na Valentýna udělat radost nějakému knihomolovi či knihomolce, máme pro vás tři univerzální tipy, se kterými vždycky způsobíte radost!

Podle nás je určitě super udělat si čas na hezké maličkosti kdykoliv během roku, ale zároveň není nic špatného užít si trochu výjimečnější večer (nebo ráno!) a opěknit si jej nějakými drobnostmi, které potěší vaše milované. Ani zdaleka to nemusí být jen přítelkyně, manžel, partnerka, ale kdokoliv, koho máte rádi a chcete mu udělat radost.

My jsme pro vás dali dohromady tři univerzální tipy, se kterými uděláte radost opravdu komukoliv, kdo rád čte. Nechte se inspirovat a přečtěte si víc o 3 dárcích, které můžete věnovat svým milovaným knihomolům a knihomolkám!

Poukázky na nové příběhy

Tohle je opravdu ten nejuniverzálnější dárek, se kterými se nikdy nemůžete trefit vedle. Výběr konkrétního příběhu necháte na obdarovaném a vy mu jen vyberete konkrétní částku a to, jak bude jeho knihomolská poukázka vypadat. Můžete věnovat verzi online nebo vám fofrem pošleme kartičku v obálce. Jakožto knihomolové můžeme potvrdit, že s tímhle dárkem opravdu chybu neuděláte a potěší každého čtenáře a čtenářku za všech okolností!

Knihomolský merch

Co takhle kdyby čtenář či čtenářka z vašeho okolí dali světu najevo, že jejich srdce bije pro knihy? 😉 V našem knihkupectví si můžete vybrat z mnoha martinusáckých knihomolských věciček, které se budou vašim milovaným knihomolům jistojistě hodit. Praktická plátěná knihotaška nebo bavlněný knihovak unesou všechny jejich příběhy, knihohrnek jim bude dělat společnost při čtení, práci i studiu a v knihomolských ponožkách udělají spoustu parády. Račte si vybrat.

Konkrétní kniha

Kniha je ten nejlepší dárek – ať už jde o Valentýn, nebo třeba o narozeniny či Vánoce. Jak ale vybrat tu pravou? Nejjednodušší to samozřejmě je, když víte, že obdarovaný či obdarovaná mají u nás v knihkupectví vytvořený wishlist, do kterého můžete nakouknout, nebo když si můžete prohlédnout jejich knihovnu a zjistit, jaké žánry preferují a co v knihovně ještě chybí. Pokud tohle není cesta, můžete se kdykoliv optat našeho Knihomolského pomocníka, kde vám knihomolové z Martinusu pomohou vybrat tu pravou knihu na základě několika jednoduchých indicií. Na rychlý rozstřel na závěr přidáváme ještě pár tipů na krásné milostné příběhy, které nejsou plytké, ale naopak, leckdy doopravdy škrábnou do srdce.

Čtěte také  BookTok a Bookstagram: Jaká jsou knižní zákoutí sociálních sítí?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora