blog

Poznáte, ze kterých příběhů pocházejí tato knižní vyznání lásky?

Letos s vámi Valentýna oslavíme speciálním romantickým kvízem! Jsme zvědaví, jak si povedete a jestli zvládnete všechna knižní vyznání lásky přiřadit ke správnému knižnímu příběhu. Pusťte se do luštění!

Jak už zmiňujeme výše, letošní valentýnský blogový článek obsahuje něco vskutku speciálního – prošli jsme si pár našich oblíbených knih a vybrali z knih taková knižní vyznání lásky, ze kterých se podle nás dá uhádnout, do jakého knižního příběhu patří. Ať už stylem vyjádření, nebo třeba drobným náznakem jména. Vsadíme se, že pro vás, drazí knihomolové, nebude problém rozluštit správné odpovědi! 😉

Marně jsem se bránil. Nemám sil. Nemohu přemoci svůj cit. Musíte mi dovolit, abych vám vyjevil, jak hluboce vás obdivuji a miluji.

Correct! Wrong!

Miluju tě a nehodlám si odpírat prostý potěšení říkat pravdu. Miluju tě a vím, že láska je jen výkřik do prázdna a že nevyhnutelně přijde v zapomnění, že jsme všichni odsouzení k záhubě a nastane den, kdy se všechno naše snažení obrátí v prach, a vím, že slunce pohltí jedinou zemi, kterou budeme mít, a miluju tě.

Correct! Wrong!

Když spí, je všechno jednodušší, ale také chudší, Matthías jde do kuchyně, najde nějaký lístek a něco na něj napíše, někdy to tak dělává, Elisabet se probudí, až když už odešel do práce, a najde lísteček, třeba v misce s máslem, v šuplíku s příbory, ve svých botách, nebo nápis fixkou na zrcadle v koupelně: Dělám dvě věci - dýchám a myslím na tebe.

Correct! Wrong!

Za téměř devadesát let, co chodím mezi svými, a tvými… celou tu dobu jsem si vystačil, myslel jsem, že jsem úplný sám v sobě, neuvědomoval jsem si, co hledám. A nic jsem nenacházel, protože jsi ještě nebyla na světě.

Correct! Wrong!

Chci i Rozevlátou. A tvoje espadrilky. A sluneční brýle. A tebe.

Correct! Wrong!

Po takové době? Navždycky.

Correct! Wrong!

Miloval a právě proto jej viděl všude ve všech podobách. Neboť každý úsměv, každé světlo, každý život je láska. A chtít ji vidět v přesné podobě, to by znamenalo oklešťovat ji. Přece však po této době toužíme, abychom svou lásku mohli sevřít v náručí a zmocnit se jí.

Correct! Wrong!

A tak jsem se - na úrovni, v jakou jsem nikdy nemohl doufat - s každou minutou zamilovával víc a víc.

Correct! Wrong!

Valentýnské citáty
Klobouček!
Je vidět, že se vyznáš a nejspíš hltáš jeden příběh za druhým! Doufáme, že si Valentýn užiješ tak, jak to máš pravděpodobně nejradši: pohodička s dobrou knihou!
V knižní lásce se vyznáš
Nevíme, jak to máš ve svém osobním životě, ale zdá se, že co se týče romantických příběhů v knihách, nejsi na tom vůbec špatně! Tak si na Valentýna (i kdykoliv jindy) nezapomínej dál dopřávat dostaveníčka se svými oblíbenými hrdiny nebo hrdinkami 😉
Chce to víc knižní romantiky
Zdá se, že romantickým vyznáním lásky v knihách zrovna moc neholduješ. To ale vůbec nevadí, zkrátka a dobře jsou pro tebe důležitější jiné příběhy a žánry, a to je naprosto v pořádku. Hlavně si nezapomeň užít dobrou knihu, kdykoliv jen můžeš!
Čtěte také  Kvíz: Poznáš světovou klasiku podle jmen postav?

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora