blog

5 důvodů, proč si přečíst Klub rozkoše

Už pár týdnů na webu našeho knihkupectví vévodí kniha Klub rozkoše předním příčkám nejprodávanějších knih. Co je na téhle non-fiction knize francouzské autorky Jüne Plã tak zajímavého? Měli byste si ji taky přečíst? My myslíme, že rozhodně! A přinášíme hned 5 důvodů proč :)

Mladá Francouzka Jüne Plã pracuje jako designérka postav v počítačových hrách. K vytváření minimalistických ilustrací s intimní tematikou se dostala ve chvíli, kdy si uvědomila, že ji její sexuální život přestal bavit. Chtěla více objevovat těla jak svých partnerů, tak svoje, a možnosti, jak zažít co nejvíc rozkoše. Své poznatky dala dohromady do knihy a voilà, měla na kontě bestseller! Ve Francii se Klubu rozkoše, v originálu Jouissance Club: Une cartographie du plaisir, prodalo přes 300 000 výtisků. A letos jsme se dočkali i českého překladu. Jupíjej!

1. Detabuizování témat spojených s tělesností

Kniha Klub rozkoše není erotická, nebo ne především erotická. Je zejména naučná, má za cíl bezpochyby detabuizovat témata spojená se sexualitou, tělesností, intimitou. Autorka “nabádá” čtenáře k tomu, aby se poznávali. Aby poznávali svá těla, to, co jim přináší potěšení. Jedině potom můžeme efektivně komunikovat partnerům to, co chceme, a objevovat s nimi dál. Netřeba studu, který by nám bránil v objevování, dokud vše provádíme bezpečně.

2. Bezpečné tipy a rady

Všichni asi tušíme, že informace o sexu se dají pohodlně najít na internetu. Na druhou stranu všichni víme, že ne všechny informace, které můžeme na internetu najít, jsou žádoucí, bezpečné, pravdivé. Klub rozkoše slibuje ověřené informace, přináší odpovědi na otázky, na které jste se možná doteď báli zeptat. Nebo vás to ani nenapadlo! Můžete objevit sféru potěšení, o které se vám ani nesnilo. Autorka každopádně zdůrazňuje, že je vždycky třeba poslouchat sám sebe, nechodit za každou cenu přes svůj práh komfortu a v partnerských situacích vždy vše vykomunikovat. To je přesně ten zdravý přístup, který v podobných knihách hledáme.

3. Důležitost a krása rozmanitosti

V knížce najdeme tolik rad a způsobů, jak potěšit sebe a druhé, že jde z toho množství hlava kolem. Co si z toho také odnést? No jasně, že jsme každý jiný! To, co se líbí jednomu, může druhému připadat nezajímavé, nijaké, někdy i odpudivé. A to je v pořádku! Každý jsme individuum, naše těla nefungují všechna stejně a to platí u sexuálního potěšení desetkrát tolik. Přistupujme tedy ke všem s otevřenou myslí a uvědomme si, že není nic špatně na tom, že se naše touhy a preference liší. Jsme jedineční. To je dobrá věc.

4. Zábava a nakrmení zvědavosti

Co si budeme povídat, knížka už svým názvem láká, přitahuje pozornost. Nám lidem je zvědavost naprosto přirozená a je skvělé, že se pořád chceme dozvídat víc a víc nových informací. A to samozřejmě i o sexu. Ač je knížka naučná, je taky zábavná. Autorka si je dobře vědoma toho, že sex nemusí být téma jen pro akademickou půdu, je to téma přirozené a také že sex má být zábava. A že jsme se u čtení bavili! Můžete hádat, jakému tématu se věnuje kapitola s podnázvem Kdepak ty ptáčku hnízdo máš nebo jakou praktiku autorka nazvala Kapitán Hook 🙂

5. Jedinečná vizuální stránka

V neposlední řadě musíme vypíchnout grafické zpracování knihy, především minimalistické kresby. Je nám až záhadou, jak se autorce podařilo pár tahy a pár barvami výtvarně stvárnit části těla tak, že jsou na první dobrou rozpoznatelné a esteticky vypadá kniha vkusně, líbivě. Určitě před koupí mrkněte na ukázky na našem webu. Věříme, že vám na nočním stolku udělá hodně parády! A je to výborný způsob, jak prolomit ledy k té tak moc omílané (protože je skutečně tak důležitá) komunikaci. “Viděl*a jsi už stránku 123?” je skvělý způsob, jak s partnerem*kou prolomit ledy!

Pokud byste hledali další tipy na knihy s tématikou sexu, které jsou neotřelé, citlivé a po všech stránkách výborné, mrkněte na naši kolekci Tipy na knihy o intimnostech.

Čtěte také  Únorové novinky: Šestý Cormoran Strike, návrat slavné tenistky a výlet na hřbitov

Lucie Hartmannová

Lucie je martinusácká knihoholka. Ač ráda cestuje a fotí, nejčastěji ji najdete doma schoulenou nad queer nebo feministickou fikcí i nefikcí nebo velkými společenskými romány.

Příspěvky autora