blog

Den s velkým D aneb Den dětí a tipy na dárečky

Den dětí. To je nanuk k obědu, aspoň dvě návštěvy hřiště a minimálně pět oblíbených knížek před spaním. Nekonečno mazlení a nějaký prima dárek pro radost jsou samozřejmostí.

Pokud nevíte, čím na Den dětí (narozeniny, svátek, jen tak, po návštěvě paní doktorky, *doplňte si důvod*) rozzářit očka vašich mrňousů, poradíme. Každý, každičky z doporučovaných dárků poctivě otestovala tříletá Judit a schvaluje všemi od-zmrzlinky-upatlanými deseti. 

Tetovačky jsou vždycky jistota. Judit tetovací nadšení započalo v roce a trvá ještě dnes, o dva roky později. Nově jsou na Martinusu k dostání překrásné Kresky. My je máme rády proto, že jsou vymyšlené, nakreslené a tisknuté u našich bratrů na Slovensku. A taky proto, že jsou bezkonkurenčně krásné. Motivů mají habaděj, takže si na své přijde nadšenec do dinosaurů, robotů i autíček, stejně jako milovnice zvířátek všeho druhu. Tuto sadu tetovaček nakreslila Simona Čechová, autorka našich oblíbených knih Včelař Josífek, Eliška není strašidlo a František z kompostu.

Nezapomeňte, že radost z tetovaček je přímo úměrná počtu rodinných příslušníků a kamarádů, kteří se taky dočasně potetují. U nás se vždycky otevře tetovací salón a každý člen domácnosti (kromě naší psí holky Oliv, ta má propustku) z něj neodejde, dokud nemá aspoň dvě tetovačky na ruce. 

Magnetické knížky potěší všechny bytosti od nula do sta let (oficiálně od cca 3 do 8 let, ale s tím zásadně nesouhlasím, protože mě, 31 let, baví moc, a Judit bavily od roku). Mezi naše favority patří tento typ od Janodu. Stavět můžete třeba objličeje s různými emocemi, zvířátka nebo (anglická) písmenka podle nejrůznějších předmětů.

Super magnetky, hlavně na cesty, dělá i značka MierEdu, jejíž tetovačky často dáváme jako dárek Juditky minikamarádům. Stojí pár korun, ale radosti udělají za milion. Náš Eliášek miluje tyto, kamarádka Theuška zase tyto s paní učitelkou

Když se to vezme kolem a kolem, nejlepší dárek je bezpochyby společně strávený čas. A tak doporučujeme pořídit: 

  • nejlepší voskovky (s Peppinkou nebo Tlapkovou patrolou #samozrejme), vytáhnout štos papírů a kreslit, co vám fantazie dovolí.
  • korálky a navlékat, navlékat, navlékat. Vyrobte si stejné náramky a řetízky, udělejte si módní přehlídku a užijte si každou minutu.
  • nějakou prima hru, třeba Dobble pro děti (a přihoďte rovnou ten pro dospělé), který vás bude bavit všechny, nebo Similo, u kterého si zahrajete na malé detektivity. 

Závěrem vám sama Judit doporučí to nejlepší pro děti od 2 let.

Já: ,,Juditko, co bys doporučila, aby maminky koupily jako dárek pro svoje děti? Co máš ráda?”

Juditka: ,,Peppinku! Já mám ráda Peppinku. Koupíš?” 

Takže tak! Peppinu do všech knihoven i Dnů dětí.

Čtěte také  5 seriálových adaptací knih, které jste možná ještě neviděli (a měli byste)

Dana Fráňová

Dáňa, čtenářka, máma, copywriterka a externí dopisovatelka martinusáckého blogu. Ve světě knih se cítí jako doma.

Příspěvky autora