blog

Romantika, která nezklame

Májové období ve vás možná vyvolá chuť přečíst si nějakou tu romantickou oddychovku - nelenili jsme tedy a přichystali jsme si pro vás 5 knižních tipů z žánru romantiky, které vás jistojistě nezklamou.

Co má dobrá romantická knížka obsahovat? To je přece úplně jasné: lásku jako trám v hlavní roli! Nějakou tu klišoidní odbočku jsme ochotní čtivé oddychovce odpustit. V tomhle článku najdete 5 tipů na knihy nebo série, které budou sázkou na jistotu, pokud budete chtít sáhnout po báječně čtivé romantické oddychovce.

Útěk na venkov | Julia Caplin

Tahle spisovatelka je sázkou na jistotu, pokud hledáte oddychovou romantickou knížku, ideálně šmrncnutou cestováním a líbivými kraji, kam by nám rozhodně nevadilo vydat se na dovolenou. V Útěku na venkov odjede ilustrátorka Ella z Londýna na anglický venkov a jak už to tam bývá, i na odlehlém (a kouzelně krásném) venkově si ji láska najde. Tahle kniha je standalone, tedy příběh mimo sérii, ale pokud náhodou ještě Julii Caplin neznáte a zaujme vás, doporučujeme pustit se i do její populární série Romantické útěky.


Srdcerváči | Alice Oseman

Máte-li v oblibě téma první lásky, tohle vás bude bavit! Srdcerváči jsou grafické romány o životě, lásce a všem, co se stane mezi tím. Slibujeme, že si Charlieho i Nicka zamilujete a nebudete se s nimi chtít rozloučit. Pokud máte navíc v oblibě čtení formou grafických románů, je tohle jednoznačně nezbytnost do vaší knihovny.


Hypotéza lásky | Ali Hazelwood

Další zábavu nabízí Hypotéza lásky, romantická komedie a senzace mezi booktokery na TikToku. Vypráví příběh doktorandky Olive, která se rozhodně, že půjde vědecky na naprosto nevědeckou záležitost, kterou láska bezpochyby je a – jak už to tak bývá – ukáže se, že je všechno úplně jinak, než si původně myslela. Zábavné, chytré, superčtivé.


Zakletý v čase | Audrey Niffenegger

Pokud neholdujete vtipným a zábavným romantikám, ale raději byste si dopřáli třebas trochu cestování v čase, nenapadá nás nic lepšího, než román Zakletý v čase! Slibujeme, že si zamilujete oba hlavní hrdiny a budete jim držet všechny palce, seč vám síly budou stačit. Doporučujeme i filmové a seriálové zpracování, abyste měli příběh kompletní.


Felix až navěky | Kacen Kallender

Young adult čtení o tom, jaké to je, když toužíte najít lásku a poznat, jaké to je, ale zdá se, že se vám vaše spřízněná duše vyhýbá. Transexuál Felix je na svou identitu hrdý, ale stejně tak si uvědomuje, že by to mohlo představovat komplikace. V příběhu na vás čeká nepříjemná šikana i takříkajíc milostný trojúhelník a spoustu peripetií s první láskou. Felix až navěky rozhodně stojí za přečtení!

Čtěte také  5 důvodů, proč se pustit do knih Jodi Picoultové

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora