blog

Lednové novinky: Populární fantasy, reinterpretace Lolity i epistolární román

Máme pro vás skvělou zprávu - ani letos se nemusíte bát, že byste měli v knihovně dostatek prázdného místa 🙂 Už první tituly, které vyjdou v lednu, jsou předzvěstí toho, že nás opět čeká báječný knihomolský rok plný nových příběhů. Pojďme se společně navnadit na ty, které na nás čekají právě v lednu!

Vybrali jsme pro vás šest titulů, které nás na první pohled zaujaly a na které se už moc těšíme. Najdete tu třeba třetí díl populární fantasy, jednu citlivou romantiku nebo non fiction o bezdětnosti. Nezapomeňte nám dát vědět – třeba na našem Instagramu – na kterou jsme vás nalákali nejvíc!

House of Flame and Shadow | Sarah J. Maas

Superpopulární autorka je tu s třetím dílem úspěšné série Crescent City. Slibuje návrat do Midgardu, příběh plný akce a napětí a nové i dobře známé hrdinky a hrdiny. Zkrátka a dobře, nemusíte se bát toho, že by ve třetím díle autorce docházel dech, ba naopak, máme za to, že tohle bude ještě větší jízda než předchozí dvě knihy a úplně všechno se najednou ocitá na pokraji zhroucení. Jsme nesmírně zvědaví, jak se vám tahle anglická novinka bude zamlouvat!


Adelaide | Genevieve Wheeler

Je libo zakutat se v lednu k romantickému příběhu? V tom případě doporučujeme sáhnout po Adelaide, to by mohla být sázka na jistotu. Adelaide je hluboce procítěnou a citlivě napsanou knihou o tom, jaké to je, když chcete svého milovaného udržet nad vodou poté, co ho zasáhne nečekaná tragédie. Je to vskutku jímavé psaní a pokud se chcete dojmout s nějakou knižní novinkou, rozhodně si Adelaide nenechte ujít.


Barva nachu | Alice Walker

Počátek minulého století, americký Jih. Tenhle román v dopisech vás škrábne do srdce a rozhodně jde o jednu z knih, která ve vás dlouho zůstane. Pulitzerovou cenou ověnčený román vyšel v češtině poprvé už v roce 2001 a čtenářstvo volalo po novém vydání – tak si jej pojďme společně užít a přečíst si originální příběh hlavní hrdinky Celie.


Všichni dobří lidé | Ashley Flowers

Je libo nějaký nový thriller? Jeden bychom pro vás měli! Je o novinářce, která se vrací do dávného domova, aby tu našla stejně dusivou a tajnůstkářskou atmosféru jako kdysi. Zmizení pětileté holčičky je navíc děsivě podobné tomu, které si hlavní hrdinka Margot dobře pamatuje. Rozhodně se, že holčičku za každou cenu najde a zjistí, co se před lety stalo. Čekají tu na vás napínavé momenty, nečekané twisty a slibujeme, že psaní Ashley Flowers vás přiková ke knize až do poslední stránky.


Ty moje skvostné zvířátko | Marieke Lucas Rijneveld

Odvážná reinterpretace Lolity v holandských kulisách je něco, na co jsme nesmírně zvědaví a zajímá nás i to, jestli tahle kniha bude zajímat i naše čtenářstvo! Je citlivá, trýznivá a dusivá a vrací jeden z klasických příběhů zpátky v nové podobě v originálním pojetí a vyprávění.


Žiju bez dětí | Martina Hynková Vrbová

Na závěr pro vás máme i jednu non fiction! Moderátorka České televize v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů a vy se tak můžete přiblížit k silným osudům dobrovolně i nedobrovolně bezdětných žen.

Čtěte také  Tipy k nakousnutí aneb Kuchařky, které budete milovat

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora