blog

Nejprodávanější knihy od začátku roku 2024

Zajímá vás, jaké knihy si v Martinusu zákazníci a zákaznice nejčastěji kupovali od začátku letošního roku? Máme pro vás výběr těch největších bestsellerů, které chtějí mít lidé ve svých knihovnách!

Přichystali jsme si pro vás 5 tipů na výborné knihy, které patří mezi ty nejprodávanější knihy letošního roku (tedy samozřejmě jen doposud, máme za sebou teprve prvních pár měsíců!). Všechno je to báječné čtení, za které dáme klidně všechny končetiny do ohně. Teď je navíc ulovíte za skvělou cenu, tak se nechte inspirovat a pořiďte je i sami sobě nebo svým blízkým 🙂

Závod s časem | Lisa Regan

Tohle je jedna z těch sázek na jistotu, pokud potřebujete čtivý a napínavý příběh, u kterého báječně zapomenete na veškerou realitu kolem vás, dokud ho celý nezhltnete. Jde už o osmý příběh ze série s detektivkou Josie Quinn, pokud ji ale nemáte ještě rozečtenou, nevadí, klidně můžete začít osmičkou; i tady se sice budují nejrůznější vztahy, rozhodně je ale v centru dění případ, který je potřeba vyřešit a vy se rozhodně nebudete ztrácet v pavučině odkazů na předchozí díly. Tentokrát to navíc bude osobnější než kdy dřív – my už ji máme přečtenou a nemůžeme si tohle čtení vynachválit!


Duna | Frank Herbert

Jak už to tak u velkolepých adaptací knih bývá, i když jde o již v podstatě klasiku, znovu se o původní knižní příběh zvedne zájem; a ten je v případě Duny opravdu mohutný. Pokud vás baví filmová série v čele s Timothée Chalametem, rozhodně doporučujeme příběh Duny procítit ještě intenzivněji i na stránkách knih. Pro milovníky dokonale propracovaných světů je planeta Arrakis jako stvořená! My oceňujeme mnohovrstevnost politických machinací i hloubku emocí, které Frank Herbert vykreslil poprvé už v roce 1965.


Péťa se učí mluvit | Marta Galewska-Kustra

Je libo čtení pro knihomolčata? V našich žebříčkách prodejnosti se vždy vysoko vyšplhají knížky ze série o Péťovi, které jsou zábavných oddechem i poučením pro ty nejmenší čtenáře a čtenářky. Konkrétně tohle krásně ilustrované leporelo je výborným průvodcem při prvních krůčcích v mluvení. Soustředí se totiž především na zvukomalebné výrazy a samohlásky, které používají už roční děti – právě pro ty bude nejideálnější!


Neviditelné ženy | Caroline Criado Perez

Máme velikou radost, že mezi naše nejprodávanější non fiction knihy se od začátku roku zařadila i kniha Neviditelné ženy, která vyšla teprve letos v březnu. Autorka téhle provokativní knížky zkoumá příčiny genderové nerovnosti v domácnostech, na pracovištích, při lékařských diagnostikách, v politice i dalších oblastech. Kniha, postavená na stovkách případových studií z celého světa a napsaná s energií, vtipem a jiskřivou inteligencí, je průlomovým, nezapomenutelným odhalením, které změní váš pohled na svět.


Pán hory | Anders de la Mote

Naše tipy uzavřeme ještě jednou detektivkou – konkrétně od švédského mistra krimi! Ten přichází s novým napínavým příběhem, který dá nahlédnout do temných stránek lidské duše. Vypráví o inspektorce Leonore Askerové z policejního oddělení v Malmö. Místo aby se mohla zúčastnit právě probíhajícího vyšetřování zmizení mladé Smilly Holstové, odsunuli ji do Oddělení ztracených duší, kde se řeší staré případy, které nikdo nechce. Leo je však odhodlaná to nevzdat. Stejně jako ten, kdo stojí za Smilliným únosem. Leo ho touží chytit. A on prahne po další trofeji… Slibujeme napětí od začátku do konce!

Čtěte také  V Martinusu je to s anglickými knihami easy

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora