blog

Nové detektivní příběhy, které vás nenechají vydechnout

Milujete detektivky a nemůžete se nabažit nových příběhů, které vyšetřují zapeklité případy? V tom případě pro vás mám skvělou zprávu - můžete se pustit do vyšetřování nových záhad s těmihle detektivními lahůdkami, které právě vyšly nebo brzy vyjdou!

Letošní rok je zatím k milovníkům detektivek velmi laskavý a prozatímní highlight, šesté pokračování série s Cormoranem Strikem, slaví stále velké úspěchy a zdá se, že čtenářstvo se téhle série od J.K. Rowling pořád nemůžete nabažit. Na světě už je sedmý díl v originálu a osmý díl dokonce vyjde už na sklonku letošního, případně na začátku příštího roku. Stejně tak slavný velký úspěch osmá kniha Lisy Regan a nejnovější příběh Kristýny Trpkové.

My jsme se teď ale v našem knihomolském martinusáckém kroužku mrkli na zoubek knihám, které vycházejí v dubnu, případně v květnu (a můžete si je u nás už předobjednat). Našli jsme toho spoustu skvělého a vybrali pět nejlákavějších příběhů, každý z trochu jiného důvodu, který si jaksepatří rozebereme. Tak jdeme na to!

Dívky na kopci | Alison Belsham

Pokud se cítíte na odevzdání se nové napínavé sérii, tohle bude to pravé pro vás. Autorka Tatérky představuje čtenářstvu inspektorku Lexi Bennettovou, která se pouští do vyšetřování mrazivého případu, co děsivě připomíná její vlastní traumatickou zkušenost. Máme radost, že se čím dál tím častěji objevují ve vyšetřující roli ženy a doufáme, že podobných knih bude jen přibývat!


Druhá smrt | Sandra Brown

Chcete-li se pustit do psychologického dramatu, na jehož pozadí se vyšetřuje přepadení. Pachatel přepadl ženu bývalého rozehrávače Super Bowlu a kvůli němu je nyní Rebecca v kómatu. Příběh rozehrává pohnuté osudy hned několika členů rodiny a popisuje příběh pachatele, jehož se státní zástupkyně snaží dostat zpět za mříže. Věříme, že vás tahle kniha nenechá chladnými.


Fake | Arno Strobel

Vážné obvinění promění ve vteřině život hlavního hrdiny v noční můru. Důkazy proti němu jsou pádné a při soudním procesu odehrávajícím se v knize se vám bude tajit dech. Za nás je to naprosto oddechový a návykový krimi příběh, od kterého se patrně nebudete moci odloučit, dokud knihu nezhltnete. Jsme si jistí, že vás bude bavit stejně tolik, jako bavila nás!


Apatykář | Lucie Hlavinková

To by bylo, abychom nezmínili nějakou původní českou tvorbu! Vybrali jsme nové vydání Apatykáře od Lucie Hlavinkové, kterou můžete znát i díky knihám Kdo šije u Podolské? nebo Bylinková babička. V téhle knize se zaměřila na historický román s detektivní zápletkou, ve kterém popisuje znepokojivou záhadu, která se objeví ve zdánlivě poklidném městečku. Je to napínavé až běda, pokud jste tedy tuhle knihu ještě nečetli, je ideální čas to napravit.


Lovec přízraků | Jiří Markovič & Viktorín Šulc

Na závěr pro vás máme tip na jednu true crime knihu, která vyšla už v letech 2020 a 2023 a pokaždé se beznadějně vyprodala. Teď je tu znovu s novou obálkou – v podrobných, hutných rozhovorech, ze kterých vám půjde mráz po zádech, se Viktorínu Šulcovi rozvyprávěl policejní vyšetřovatel a šéf pražské mordparty Jiří Markovič. Kniha je o to děsivější, že víte, že se jedná o skutečné příběhy, nikoli o výplody talentovaného spisovatelstva a vsadíme se, že se vám u těchhle příběhů nebude usínat lehce – ale odložit se zkrátka nedají!

Čtěte také  Pouštní hvězda: Detektivka, při jejíž četbě zapomenete na okolní svět!

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora