blog

Zaostřeno na tebe: Energická hate-love romantika z prostředí fitka

Žhavý, energický, sexy. Takový je debutový román kanadské autorky Amy Ley, při jehož čtení se budete usmívat – občas pobaveně, občas potměšile… ale stále to bude úsměv. Máte chuť na knížku, ve které se blesky mezi hrdiny pozvolna mění v zamilované jiskry? Pak by vaše choutky mohla uspokojit romantika z fitness prostředí Zaostřeno na tebe!

Crystal pracuje jako osobní trenérka a influencerka (na Instagramu vystupuje jako @CurvyFitnessCrystal), pravidelně navštěvuje fitness centrum – a právě tam se jednoho dne zjeví arogantní svalovec, který jí drze zabere posilovací stroj. Pokud hádáte, že tenhle chlapík možná nebude až tak velký protiva, jakým se zpočátku zdá být… tak ano. Máte pravdu. Přesto se ti dva nepřestávají popichovat, takže se můžete těšit na štědrou porci lehce poťouchlého flirtu.

Román Zaostřeno na tebe ale není jen o lásce a cvičení. Crystal totiž není supermodelka s nulovým procentem tělesného tuku, ale žena oblých tvarů. A přece necvičí s cílem „shodit“! Pohyb ji především baví, cítí se díky němu silnější a mimo to vede kampaň „SIZE POSITIVE“ bojující proti bodyshamingu. V tomto ohledu tedy knížka bourá stereotypy. A třebaže jde o veskrze odpočinkovou literaturu, nelze jí upřít jistý přesah.

Text se skvěle čte, je atraktivní, navíc ho autorka „prošpikovala“ přepisy instagramových postů a komentářů pod nimi – ty jsou někdy sympatizující, jindy jde o toxické hejty. Tenhle přístup je každopádně svěží, trendy a knížku příjemně oživuje.

Hate-love příběh Crystal a Scotta se bude líbit především čtenářům a čtenářkám moderních romantických komedií. Nadchla vás Hypotéza lásky od Ali Hazelwood? Pak si do svého wishlistu určitě připište i tohle. Zaostřeno na tebe je dále skvělou volbou pro ty z vás, kteří rádi nahlížíte pod ruku influencerům. (Btw, Amy Lea už stihla vydat další dva romány z  prostředí sociálních sítí – Exes and O’s a The Catch. Třeba se i ony dočkají českého překladu. Kdo ví?)

Na tuhle rom-com lahůdku tak či tak zaostřete! Zvlášť pokukujete-li po šťavnaté oddechovce na dovolenou k moři.

Čtěte také  Kdo ví: Autofikce, která bolí, ale nemůžete ji přestat číst

Lenka Měrková

Lenka píše články na martinusácký blog a taky si nenápadně pěstuje svůj vlastní (Budiž kniha!). Miluje čtení, miluje čaj a úplně nejvíc obojí zároveň. První místo jejího knižního top listu patří Lolitě. Bez debaty. Ale jinak se nejraději pročítá vším, co ji inspiruje a pozitivně naladí.

Příspěvky autora