blog

Nikdy, nikdy: Chytlavá mystery romantika z americké střední

Že Coleen Hoover píše skvěle, to už nám dokázala mockrát. Její nejnovější titul Nikdy, nikdy je ale tak trochu jiný – už jenom proto, že v něm spojila spisovatelské síly s další bestsellerovou autorkou, Tarryn Fisherovou. A jak to dopadlo? Na jedničku! Světlo knižního YA světa spatřila romantika s mystery prvky, do které se zakousnete… a už vás to nepustí.

Román začíná tím, že osmnáctiletá studentka Charlie stojí ve škole na chodbě, kouká na rozsypané knížky před sebou… a vůbec netuší, kdo je a co se kolem ní děje.  To je úvod, který vás vtáhne do dění tak rychle, že už knížku Nikdy, nikdy neodložíte. A protože na vás hned vzápětí čeká další zajímavý moment, nic víc už neprozradím. Kdo by se taky chtěl nechat připravit o překvápko?

Příběh se každopádně odehrává v prostředí americké střední školy a v ohnisku čtenářovy pozornosti stojí silné romantické pouto mezi Silasem Nashem a Charlie Wynwoodovou. No a co si budeme povídat? Tahle láska člověka prostě baví. Ti dva jsou fakt krásně zamilovaní – jako byste před sebou měli Romea a Julii 21. století. Navíc jsou oba protagonisté mírně blázniví, takže se můžete těšit na svěží středoškolské vibrace.

V úvodu už jsem naznačila, že se jedná poutavé čtení. Je to tak – s peripetiemi v ději si spoluautorky perfektně vyhrály, takže tu nenajdete jediné hluché místo. A pokud se stane, že dění přece jen začnete lehce předvídat, objeví se nová skutečnost nebo se alespoň rozvine některá z vedlejších linek. Díky tomu se ani vteřinu nenudíte.

Nikdy, nikdy je young adult romantika pro čtenáře a čtenářky, které lákají příběhy spojené s motivem „nevím, kdo jsem, a potřebuju to zjistit“. Četli jste román Liane Moriarty Na co Alice zapomněla, nebo Delaneyho titul Dokonalá manželka? Bavil vás mysteriózní film Christophera Nolana Memento? Pak by vás mohlo vtáhnout i tohle. Zároveň však počítejte s tím, že se nejedná o thriller, ale o romantiku týkající se osmnáctiletých teenagerů.

Každopádně věřím, že pokud se do knížky pustíte v příhodném naladění a se správným očekáváním, tak si ji na stopro užijete! Jo a malé doporučení na závěr: u tohoto románu platí, že čím míň toho předem víte, tím lepší zážitek vás čeká. Proto už se po ničem zbytečně nepiďte a hurá do čtení!

Čtěte také  Tři důvody, proč si přečíst Život na míru

Lenka Měrková

Lenka píše články na martinusácký blog a taky si nenápadně pěstuje svůj vlastní (Budiž kniha!). Miluje čtení, miluje čaj a úplně nejvíc obojí zároveň. První místo jejího knižního top listu patří Lolitě. Bez debaty. Ale jinak se nejraději pročítá vším, co ji inspiruje a pozitivně naladí.

Příspěvky autora