blog

Vila v Itálii: To pravé „čtecí“ osvěžení na léto!

Letošní novinka oblíbené autorky Julie Caplinové přišla právě včas! V tropických vedrech není nad to osvěžit se nenáročnou romantickou knížkou. Tahle navíc chladí už jen tím úžasným výhledem na moře, ledově modrými odstíny a vychlazenou lahví citronového drinku. Chystáte se na dovolenkové „lenošení“ na pláži? Titul Vila v Itálii by vám mohl chvíle na sluníčku parádně zpříjemnit!

Julie Caplinová dokáže každou (ale fakt ÚPLNĚ každou) knížku nádherně prodchnout atmosférou. Ať už se příběh odehrává v zasněžených švýcarských horách nebo – jako v tomto případě – v pohodové letní destinaci u moře. Do slunných míst už nás autorka párkrát pozvala – minimálně na Pláž v Chorvatsku a na Vinici ve Francii. No a ve Vile v Itálii se protagonistka vypraví na italské pobřeží, kde hledá hned dvě věci: inspiraci k nejnovější zakázce a pozor! Svého biologického otce.

Samozřejmě by to nebyla Julie Caplinová, kdyby mladé Angličance nezkřížila cestu láska. Takže ano. I tady se můžete těšit na romantickou linku. Lia s Raphem prožívají typické hate to love zaláskování, které sice není ve světě romantických příběhů žádnou novinkou… ale i tak nás to pořád baví. Sexuální napětí, přitažlivost, peripetie, happy end – všechno to tam je.

A možná, že vás nadchne i povolání, pro které se Lia rozhodla. Tahle slečna se totiž živí jako textilní umělkyně, což v praxi znamená, že tvoří kreativní obrazy z vlastnoručně barvených látek, tkanin, nití a promítá do svých výtvorů krásu, kterou vidí kolem sebe. A protože tvůrčí energie téhle (očividně pohledné) slečny se neprojevuje pouze v umění, ale také v jejím šatníku, vychutnáte i odstavce, ve kterých autorka popisuje Liiny kreativní outfity.

Lahodnou třešničkou na dortu je pak šťavnaté, svěží, voňavé a neodolatelné italské jídlo. Jestliže čtete knížky Julie Caplinové, tak určitě víte, že své texty vydatně „dochucuje“ pasážemi, které se odehrávají v kuchyni. A pokud milujete italské saláty, lasagne, špagety, pizzu – ručím za to, že se vám budou sbíhat sliny. Já jsem každopádně dostala chuť vyrobit si vlastní tagliatelle s parmazánem a posypat si je čerstvou bazalkou. 

Shrnuto a podtrženo  – tohle je absolutně boží odpočinkové čtení na koupaliště, do stínu pod strom, k bazénu… nebo k jiné formě „lenivého nicnedělání“. Knížka je osvěžující, plná barev, voní po citrónech… tak si ji užijte!

Čtěte také  Květen, lásky a čtení čas! 6+1 tipů na zamilované knížky

Lenka Měrková

Lenka píše články na martinusácký blog a taky si nenápadně pěstuje svůj vlastní (Budiž kniha!). Miluje čtení, miluje čaj a úplně nejvíc obojí zároveň. První místo jejího knižního top listu patří Lolitě. Bez debaty. Ale jinak se nejraději pročítá vším, co ji inspiruje a pozitivně naladí.

Příspěvky autora