blog

Ten nejlepší vánoční dárek? Kniha přece!

Věděli jste, že většina lidí považuje za ten nejvíc nejlepší vánoční dárek knihy? A že knihu můžete věnovat opravdu úplně každému? Pokud hledáte ultimátní tipy na vánoční dárky a potřebujete poradit s tou pravou knihou a dozvědět se všechno o tom, jak před Vánoci doručujeme zásilky, račte vstoupit do tohohle knihomolského vánočního článku!

Martinusáckým posláním bylo odjakživa spojovat lidi s knihami. A na Vánoce to platí dvojnásob! Proto se na ně připravujeme už dlouho dopředu a snažíme se, aby všichni, kteří navštíví naše internetové knihkupectví v předvánoční době, našli to pravé čtivo pro své blízké (a samozřejmě taky pro sebe). Jsme tu zkrátka pro vás a snažíme se pro každého vybrat tu nejlepší možnou knihu.

Proto už je pěkných pár týdnů aktivní naše speciální vánoční stránka, na které najdete nejrůznější kolekce s tipy na vánoční dárky. Najdete tu knižní dárky pro ty nejbližší příbuzné – dárky pro maminku, pro tatínka, pro babičku, pro dědečka… Samozřejmě myslíme i na malá knihomolčata, a proto tu můžete bloumat mezi tipy na dárky pro prvňáky i pro teenagery. A že ti nejmenší ještě čtení neholdují? Tak to jste ještě neviděli výběr našich dětských leporel! Zkrátka a dobře, na knihomolskou výchovu není nikdy příliš brzy.

Procházet můžete samozřejmě i knižní inspiraci v sekci Luxusní knihy nebo třeba vybírat mezi knihami pro zvídavé čtenáře a čtenářky, kteří neustále pátrají po nových informacích. A že vaše oblíbené bytosti čtení zas tak moc neholdují? Stavte se v kolekci pro sváteční čtenáře a vyberte jim nějaký zaručeně čtivý příběh, od kterého oči neodlepí ani člověk, co jinak preferuje televizi!

Pokud při cestování mezi našimi vánočními tipy nenajdete to pravé ořechové a chtěli byste své blízké překvapit nějakou knihou, která jako by mu byla na míru dělaná, vyzkoušejte našeho Vánočního pomocníka 😉

Jednoduše vyplníte krátký formulář, ve kterém se vás optáme na pár zvídavých otázek ohledně čtenáře či čtenářky, které byste rádi obdarovali a je to. Následně vám pošleme tipy na konkrétní tituly, které nevybírá žádný robot, kdepak, jde o doporučení několika nejnadšenějších knihomolů a knihomolek, co v Martinusu máme. Celé to probíhá za dozoru toho nejlepšího literárního detektiva, jakého známe – Sherlocka Holmese, samozřejmě!

Čtěte také  Pět odeonek, které chci číst o prázdninách

To, aby vám pak Sherlock společně s Karkulkou a Sněhurkou pak vybrané knihy doručil až domů, jak to ukazujeme v našem letošním vánočním videu, ještě v reálu tak docela zmáknuté nemáme, ale naši vánoční skřítci i všichni kurýři od doručovatelských společností makají ostošest, abyste měli své knižní zásilky doma cobydup.

Jak můžete pomoci vy? Doporučujeme neváhat, nezvyšovat zbytečně svůj adrenalin v krvi a objednat vánoční knižní dárky co nejdřív 😊 Při objednávce nezapomeňte sledovat ukazatele u titulů po pravé straně – pokud u titulu vidíte zelený stromeček a informaci, že titul stíháme odeslat do Vánoc, nebojte se nic, všechno je v pohodě a můžete zvesela objednat. Pokud ale uvidíte červený stromeček a hlášku, že titul do Vánoc pravděpodobně poslat nestihneme, můžete si jej samozřejmě objednat, o tom žádná, ale pravděpodobnost, že jej stihneme doručit před Štědrým dnem, je bohužel velmi malá.

Všichni naši doručovatelé v tuhle dobu stíhají a neregistrujeme žádné velké výpadky. Pro jistotu se můžete mrknout na tuhle informativní stránku, kterou vždy najdete i v záhlaví našeho obchodu a kde pravidelně aktualizujeme informace o doručení předvánočních zásilek. Najdete tam také nejzazší data, kdy můžete objednat s garancí doručení do Vánoc – být vámi, tak si ale radši objednávku vytvoříme už dřív a poslední adventní víkend už jen v klidu popíjíme vaječňák s knížkou v ruce 😉

Pokud ale teď na vánoční dárky nemáte ani pomyšlení, nebo zkrátka nestíháte, pochopitelně tu pro vás máme záchranu na poslední chvíli 😊 K mání jsou totiž neustále, i přímo na Štědrý den, naše e-knihy a audioknihy. Můžete je uhradit online a hned jakmile nám dorazí platba, nahrajeme elektronické tituly do vašeho účtu. Obojí, e-knihy i audioknihy, můžete po e-mailu darovat svým blízkým a ještě ušetříte za vánoční papír! Kromě toho můžete samosebou objednat i dárkové poukázky, ať už jako tištěnou knihomolskou kartičku nebo v online podobě, okamžitě ke stažení.

Čtěte také  Nejprodávanější knihy od začátku roku 2024

Nejvíc ze všeho na vás apelujeme, abyste si nezapomněli tuhle jedinečnou předvánoční atmosféru užít. Kromě včasného objednání všech dárků vám k tomu jistojistě pomohou i příběhy, ve kterých se téma Vánoc objevuje a nebo jakákoliv jiná knížka, u které si odpočinete, ideálně poblíž lineckého cukroví samozřejmě 😉

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora