blog

BLOG CHALLENGE: Šťastná kniha

17.01. 2014

Tento měsíc jsme se zaměřili na další českou novinku: skvělou knihu Šťastnou knihu Báry Šťastné. Opět jsme ji rozeslali našim nejlepším blogerům, abychom ke knize slyšeli více názorů. 🙂 Stejně jako s minulou Blog challenge (na knihu Buzíčci Jana Folného) i Šťastná kniha nás nadchnula. Podívejte se proč.

U Margarety: Jste-li nešťastní, Šťastná kniha vám stejně nepomůže

Bára Šťastná, autorka Šťastného blogu, má dar. Píše neuvěřitelně čtivě a mile, prostě tak, že vás okamžitě polapí. I kdyby nepsala o svých všedních radostech, ale třeba návod na použití mikrovlnné trouby. Vsadím se, že by to pořád bylo tak čtivé a milé. Je to čtení, které vám neustále vyvolává lehký úsměv na tváři.

 

 

Brabikate: Šťastná kniha vás utěší

Nečekejte návod ke štěstí, ani sluníčkové povídání o tom, že jestli jsme skvělí lidičkové, tak štěstíčko jednou přijde samo. Šťastná kniha je o tom, jak autorka zkoumá sama sebe, svůj život, okamžiky svého štěstí a hledá způsoby, jak si ho (nejen) do svého žižkovského bytu pustit ještě o něco více.

 

Wendy: Šťastná kniha

Knihu ,,Šťastná kniha” všem vřele doporučuju, protože je to knížka, která vás doopravdy naplní štěstím. Alespoň po dobu, kdy jí čtete. Je milá, vtipná a má v sobě strašně velký osobní kouzlo.

 

Jan Kadlec: Jak být šťastný? Inspirujte se u Šťastné knihy

Bára je obyčejná žena. Má práci, manžela, děti. Splácí hypotéku. Nakupuje. Neválí se celé dny u bazénu v Los Angeles, takže se s ní čtenář ztotožní velice snadno. Až tak snadno, že půlku knihy souhlasně prokývete a s úlevou zjistíte, že nejste divní a že stejné pocity mají i jiní lidé. Že jste vlastně úplně normální.

 

Zápisky pološílené učitelky: Knižní inspirace XVIII.

Šťastná kniha je zkrátka plná štěstí. Ale přesně takového štěstí, kterého si sotva všimneme – toho běžného, každodenního. A taky toho štěstí, které trošku tajíme – jako třeba, že zrovna prší a proto můžeme celý den zůstat v posteli a číst si.

 

Cibule: Být šťastnější se Šťastnou knihou

Po prvním odstavci této recenze si asi říkáte, že v knize nejspíš najdete otravnou smršť falešného sluníčkového optimismu. Nenajdete. Jsou v ní postřehy a nápady, které autorka vyzkoušela na vlastní kůži, podepřené různými vědeckými studiemi o lidském štěstí. Milé na knize, tedy vlastně spíš na autorce, je to, že vám své poznatky nevnucuje. Pouze čtenářům vysvětluje, jak k nim došla a proč se jí zdají dobré.

 

 

Čtěte také  Rozložíš paměť: Vír vzpomínek hlavního hrdiny vás strhne

Jana Leitnerová: Šťastná kniha plná známého obyčejna

Není to kniha na večer a dokonce ani na ráno. Je to, alespoň pro mě, kniha na cesty. Dokonce už mám vyzkoušeno, že stačí na cestu Brno-Praha nebo Praha-Brno. A vím, že si ji občas vezmu a zase se začtu. Jestli bych knihu doporučila? Myslím, že ano. Pokud nejste ti čtenáři, kteří od každé knihy očekáváte velké “wau”, poznání sama sebe nebo vzdělání…

 

Bára Baronová: Začněte rok 2014 šťastněji

Šťastná kniha se rozkračuje mezi feministickými (avšak nesmírně zábavnými) esejemi britské novinářky Caitlin Moranové Jak být ženou a zároveň je praktickým převodníkem teorií polsko-britského sociologa Zygmunta Baumana uveřejněnými zejména v jeho knize Umění života.

 

 

Kniha, bohužel, nadchla více čtenářů, protože je momentálně vyprodaná. 🙁 Můžete si ale zarezervovat a my vám pošleme informace o novém vydání ihned, jakmile ho budeme mít. 🙂

ZAREZERVOVAT KNIHU