blog

LookBook #36: Knižní móda kam se podíváš

Tenhle LookBook se bude od těch ostatních lišit. Zůstaneme u literatury a zároveň vás přeneseme do světa módy a ukážeme vám, jaké trendy se nosí v knižní sféře. Navštívili jsme pár osobností v jejich práci nebo v místech, kde se často vyskytují, aby vám zapózovali – hádejte s čím! No samozřejmě s jejich krásným knihotrikem!

Naše knižní vlogerka Nadiya, kterou jistojistě znáte z knižních videí na kanálu Nadi Ya pracuje v marketingovém oddělení na Letišti Václava Havla. Ačkoliv má občas pracovní dobu šílenou, vždycky si najde #vicecasunacteni a na nějakou tu knižní videorecenzi. A dokonce i do práce chodí vystajlovaná podle nejnovější knižní módy.

Naši Dorotku vám netřeba dlouze představovat. Je velmi aktivní a má hned několik zaměstnání. Kromě čtení knih a natáčení videí pracuje i za barem (ale spíš ji najdete čtoucí ve výklenku) jedné krásné pražské vinárny.

Pavlína Louženská je marketingovou ředitelkou Zoot.cz a píše skvělý blog s názvem Pavlina Speaks. Ve vlídných osobitých kancelářích Zootu, kde nechybí ani místnost na spaní či relaxační místnost s houpačkami a ptačí klecí, se naše knihotriko krásně vyjímá, co říkáte?

Taky tak rádi sledujete Klárčina videa o knížkách na kanálu Klářiny knihy? Vždycky je milá a usměvavá a má krásný projev. Je ještě školou povinná a jejím velkým snem je stát se novinářkou – no, s novinami jí to v knihotriku rozhodně moc sluší!

Jakub je proslulý zejména na Instagramu – jeho profil Bookscalling zpopularizoval čtení v tureckém sedu. Jakub si v tureckém sedu čte úplně všude, tramvajové zastávky a silnice nevyjímaje. Zapózoval nám se svým knihotrikem a musíme říct, že mu setsakramentsky dodalo šmrnc, že!

Videa o knihách točí i sympatická Markéta alias Marillee, která pracuje v laboratoři. Univerzálně bílé knihotriko se zkrátka dá nosit úplně všude. A s pláštěm skvěle ladí!

Čtěte také  Dopřejte si knižní drinky v knihkavárně

No a na závěr tu máme ještě jednu knižní slečnu, tentokrát blogerku – kdo by nemiloval Bářiny trefné recenze a dokonalé fotky na blogu Book Journal! Bára se pohybuje v knižním marketingu a její práce umožňuje trávit spoustu času s knihami a počítačem po kavárnách. A když se chce do kavárny Bára jaksepatří načančat, knihotriko je zkrátka jasnou volbou 🙂

První várka triček zmizela rychleji, než jsme čekali, a k některým z vás se dost možná vysněné knihotriko ještě nedostalo. Ale nebojte – velmi brzy nás čeká doplnění kolekce, a bude to s překvapením, tak knihotrika sledujte 😉