blog

LookBook: Vítejte v Bookspotu

Náš první novoroční LookBook jsme nemohli fotit jinde, než v našem novém, s láskou opečovávaném knihkupectví ;) Pokud jste tam čirou náhodou ještě nebyli, najdete ho v pasáži Lucerna ve Vodičkově ulici v Praze. Nejenže slouží jako výdejna pro vaše objednávky, ale můžete si tu rovnou prolistovat, očichat, zamilovat se a následně si odnést nejnovější knižní příběhy a bestsellery.

 

Na českém knižním trhu se to po podzimní a předvánoční smršti novinek trošku uklidnilo, ale to samozřejmě neznamená, že by nebylo co číst, že! Nejenže je teď ideální období dohnat všechny knižní resty z loňského roku, ale čekají už na vás i nějaké ty novinky, z nichž je jedna, troufáme si už teď tvrdit, jednou z nejzásadnějších pro letošní rok. Už asi tušíte, jakou máme na mysli – no jasně, Počátek od Dana Browna, další kniha do sbírky pro všechny milovníky dobrodružných skládaček s Robertem Langdonem v hlavní roli. Tentokrát okolnosti Langdona zavedou do Španělska, konkrétně do Madridu a Barcelony a my se nemůžeme dočkat, až si právě k nám do Bookspotu pro Počátek o půlnoci ze 6. na 7. únor přijdete 😉 A pokud jste už příliš netrpěliví, máme pro vás samozřejmě i originální anglickou verzi.

Fake news jsou nepostradatelnou záležitostí pro každého, komu přirostla k srdci Opuštěná společnost a chce se lépe orientovat v leckdy nepřehledném klubku informací, kterými se každodenně musíme proklikávat. Těm, co mají pro strach uděláno, doporučujeme skvostnou knihu Emily Carrollové s názvem Temnými hvozdy, která vám naservíruje pět mrazivých příběhů doprovázených nádhernými, živoucími ilustracemi.

Nezapomeneme samozřejmě ani na romány, protože románů, těch přece v našem všedním životě nemáme nikdy dost, že? 🙂 Je tu dobrodružná romantika Hora mezi námi s poutavou filmovou obálkou a příběhem, od kterého se nebudete moci odtrhnout a je tu taky první díl trilogie Panský dům, kniha, která vás vezme zpátky do noblesy minulých let. Tenhle příběh je jako stvořený pro milovníky Jane Austenové, protože je celý prodchnutý jedinečnou nonšalantností a dobré mravy se v něm obzvlášť cení. Nesmíte taky vynechat jednu z prvních slibných vlaštovek letošního roku, Skoncovat s Eddym B. Sociální román o strastiplném dětství autora vás rozhodně nenechá chladnými, rýpne si do vašich nejcitlivějších míst a seznámí vás do detailu s chudým prostředím severofrancouzského venkova.

Čtěte také  Víra, naděje a masakr: Přímo do srdce Nicka Cavea a všech čtenářů téhle knihy

A co kuchařky? Těsně před Vánoci se stala největším kuchařským hitem Nejbarevnější kuchařka KAMU a zcela oprávněně. Kniha je určena všem, kteří milují nejen jídlo, ale taky cestování a experimenty a užívají si život plnými doušky. Je plná receptů tradičních jídel z celého světa a nejenže polechtá vaše chuťové buňky, ale ještě vás navíc nabije pozitivní energií. Ruce v mouce jsou oproti tomu především vizuální nádherou, oslavou poctivého domácího pečiva, s láskou a pečlivostí dělaného.

První LookBook roku 2018 zakončíme jednou literární “mňamkou”, kterou bezpochyby je objemná biografie Paula McCartneyho, kterou má na svědomí prvotřídní autor biografií hudebních autorů Philip Norman. Vykresluje všechny odstíny osobnosti známého umělce a výrazné osobnosti, nevyhne se žádnému palčivému tématu a seznámí vás s jedním z “brouků” dopodrobna, vnímavě a citlivě.

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora