blog

LookBook: Piknikujeme s knihami

Letošní květnové počasí vyloženě svádí k tomu popadnout deku, piknikový koš, něco dobrého na zub a vyrazit do parku! My jsme si na náš piknik pozvali několik knihomolů a knihomolek, které bezpochyby znáte z Instagramu, a společně jsme si užili krásné odpoledne nad spoustou nových neodolatelných knih. Pokochejte se! :-)

Když se sejde parta knihomolů, hádejte, o čem se vedou ty nejdelší a nejvášnivější diskuze 😉 O nových knihách, samozřejmě! Zatímco Dorota Noon okamžitě sáhla po Terapii sdílením, zábavné, odlehčené a originální knize od Ester a Josefíny, která je skutečně ze života, Klárka z Klářiných knih zase nepustila z rukou druhý díl Záleskautek, cool a vtipný komiks, který se stal v podstatě kultem pro moderní čtenáře a čtenářky. Oproti tomu to první, co ukořistila La Tereza, byla Artemis – dlouho očekávaný sci-fi thriller od Andyho Weira, autora populárního Marťana. S Artemis se tentokrát podíváte na Měsíc a slibujeme, že je to podobně dramatická a jízlivě ironická jízda jako tomu bylo s předchozí Weirovou knihou.

Naše Lucka nedá dopustit na Příběhy pro malé rebelky a právem – je to krása! A to jak po grafické, tak i po obsahové stránce. Nutno říct, že knihu ocení jak malé, tak velké rebelky bez rozdílu. Pro specifičtější čtenářské publikum je Žaloba, kterou si hned na začátku vybral Jakub alias Bookscalling; milovníci povídek ocení vyprávění o krutém severokorejském režimu, jenž se podařilo propašovat přes hranice. A tím přehled skvělých nových knih ani zdaleka nekončí! Na piknik jsme s sebou totiž vzali i novou odeonku jménem Cop vyprávějící tři osudy tří různých žen, nebo Sobí horu, povídkovou sbírku, která v sobě snoubí fantasy, magický realismus a severské lidové pověsti. Bezesporu lákavě vypadá též Dědina od Petry Dvořákové, půvabný a lehce humorný příběh o životě na venkově a o Čarodějnici od Camilly Läckberg ani nemluvě, tuhle znepokojivou detektivku si zkrátka přečíst musíte.

Kterou z knih byste si s sebou na piknik vzali vy? 🙂

collage

Čtěte také  Víra, naděje a masakr: Přímo do srdce Nicka Cavea a všech čtenářů téhle knihy

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora