blog

Knižní tipy od Jane Moravcové: Co koupit knihomolům k Vánocům, 1. část

Brrr. Tak máme za sebou první mrazíky. To chce popadnout kafíčko, nebo čaj a knížku do ruky. Ať už budete sedět na gauči, nebo lebedit v teplé posteli, tito parťáci vás nezklamou.

 

Pokud máte malé děti, tak vás v tomto období nesmí minout krásné leporelo s otvíracími okýnky Narodil se Ježíšek. Tato milá kniha přináší vánoční příběh velmi jednoduše, s minimem textu, ale hrají zde roli úryvky z českých koled a hlavně otvírací okénka! Pro děti okolo 2 a 3 let rozhodně vhodná kniha pro předvánoční čas i u vás doma. U nás ji přinese Mikuláš a už se moc těším, až ji budeme s dětmi číst.

 

 

Mým dalším dnešním tipem je edice Malý průzkumník z vydavatelství Svojtka, tudíž zase otvírací okénka, ale tentokrát pro lehce starší děti. U nás jsou momentálně nejoblíbenější Dopravní prostředky (dále v edici najdete: Dinosauři, Zvířecí říše, Moje úžasné tělo, Vesmír, Farma). Kniha obsahuje přes 50 okének, kde si můžete prohlédnout různé dopravní prostředky zvenčí i zevnitř a podívat se, jak se přepravují koně ve speciální dodávce k tomu určené, kdo letí na dovolenou letadlem i jak to na letišti ve zkratce chodí a nebo jak to vypadá na výletním parníku. Nechybí samozřejmě ani tramvaje, autobusy, automobily nebo třeba kola a koloběžky.

 

Tip pro dospělé je tentokrát jasný, i když možná mírně neobvyklý, ale jedná se o novou kuchařku Jamieho Olivera ze srdce italské kuchyně, která má název Jamie Oliver vaří po italsku. Osobně mám pro Jamieho slabost už roky a v této kuchařce se spojuje moje láska k němu s oblibou italské kuchyně. Pokud jste na tom podobně, tak si ji nenechte ujít (nebo třeba napište Ježíškovi). V kuchařce naleznete jednoduchá jídla z pár ingrediencí, ale i složitější pokrmy, kterými můžete ohromit třeba tchýni při svátečním příležitosti, nebo svoji drahou polovičku o víkendu. Jamie Itálii miluje a je to znát i ze stránek jeho nové kuchařky – těšte se na jídla plná chutí a vůní, nebudete litovat.

 

Čtěte také  6 nejlepších dětských knih o podzimu

Děkuji za pozornost a těším se na vás příště s dalšími knižními tipy pro Ježíška. A co říkáte na tyhle knihy? Pište vaše názory a tipy buď na blogu Martinus.cz nebo na Instagram @janeonthemove!

Jana Moravcová

Jana Moravcová je maminkou na rodičovské dovolené. Miluje dětské knihy, dobré kafe (tráví až příliš mnoho času v kavárnách), cestování a papírenské nezbytnosti.

Příspěvky autora