blog

Knižní horoskopy na rok 2022

Přátelé, naše oblíbená legrácka je zpět! Pokud se chcete podívat, jak se vašemu hvězdnému znamení povede v knihomolském roce 2022, máme pro vás nové knižní věštby ;-)

Stejně jako v minulých letech jsme se opět optali hvězd, co si přichystaly pro knihomoly a knihomolky v letošním roce 2022 😉 Vsadíme se, že se žádné znamení nudit nebude! Co vás tedy čeká a nemine?

Vodnář

Využijte sílu své intuice a vyberte si náhodně první knihu, která vás zaujme. Ve vaší knihovně může sice převládat literatura faktu, nicméně tento rok objevíte několik originálních beletristických příběhů. Hvězdy nám navíc pošeptaly, že díky vaší společenské povaze získáte spousty zajímavých knižních tipů.

Ryby

Vaše touha po kráse a poezii vás tento rok přivede ke sbírkám, které se stanou pokladem vaší knihovny. Rok 2022 bude ve znamení vaší výjimečné fantazie a vymyšlenými příběhy unesete své blízké do dalekých knižních světů.

Beran

Bouřlivá povaha vás vyprovokuje do nejedné knižní debaty o tom, který příběh je ten nejlepší, a vaše netrpělivost zas zapříčiní, že některé knihy po pár stránkách odložíte. Nebojte se, všechny příběhy stihnete dočíst v srpnu na Den nepřečtených knih.

Býk

V roce 2022 se budete cítit nejlépe ve svém domácím čtenářském koutku. Knižní rok bude ve znamení lásky a romantických příběhů a vaše sbírka cenných knih se opět krapítek rozroste. Hvězdy radí, abyste si uklidili ve své knihovně a našli místo novým dobrodružstvím.

Blíženci

Tento rok bude pro vás ve znamení rozvojové literatury. Dáte si předsevzetí, že budete pracovat na sobě a na pomoc si vezmete zaručené knižní tipy. Doporučujeme však rozvíjet i vaši fantazii neobyčejnými příběhy.

Rak

Vaše touha po nových informacích vás přivede ke spoustě historických knih, které vás budou provázet rokem 2022. Hvězdy však nezapomínají ani na vaši lásku k přírodě, proto si dopřejete turistické průvodce, které vás inspirují na hromadu výletů.

Lev

Čtěte také  Zakázaných knih v Americe přibývá. Které patří mezi ty nejkontroverznější?

Soustřeďte energii do naplnění svých čtenářských plánů. Ani v roce 2022 nezapřete svou touhu po moudrosti a vědomostech, proto se ve vašem nákupním košíku objeví i literatura faktu a populárně naučné knihy.

Panna

I tento rok bude ovlivňovat výběr knih vaše proměnlivá nálada. Jeden den budete mít chuť na příjemnou oddychovku a jindy zas sáhnete po dobrodružné knize, která vás inspiruje na plánování výletů.

Váhy

Otevřená povaha vás v roce 2022 zavede do čtenářského klubu, kde poznáte spoustu spřízněných duší. Zaměřte se na svou pěknou a uspořádanou knihovnu, protože se stane středobodem hovorů každé návštěvy, která k vám dorazí domů.

Štír

V tomto roce můžete poděkovat své ctižádosti za to, že dočtete každou jednu knihu, kterou si zamanete. I v následujících měsících se nadchnete pro množství nových autorů a autorek, kteří se stanou vašimi oblíbenci.

Střelec

Možná svou citlivou povahu skrýváte, ale výběr knih vás hned prozradí! Vytvořte si v roce 2022 vlastní čtenářský rituál, který vás bude ještě dlouho provázet. Dostanete tak do svého života a knihovny vytouženou harmonii.

Kozoroh

Počtem přečtených knih tento rok překonáte nejednoho knihomola a knihomolku. Možná při plnění vašeho čtenářského plánu přijdou i těžší chvilky, důležité je však vydržet a nesoudit knihu podle obalu.

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora