blog

Knihovrátek slaví půl roku. Vyměňte přečtené knihy za nové příběhy

Už je tomu víc než půl roku, co jsme pustili do světa náš vymazlený projekt, knihomolské děťátko, na kterém spoustu Martinusáků pracovalo několik let. Už jste se seznámili s naším Knihovrátkem a poslali své přečtené knihy zpátky do světa? Ještě ne? Pojďte to napravit a přečíst si něco o tom, proč byste měli Knihovrátek vyzkoušet a jak to vlastně celé funguje.

Co je to vlastně ten Knihovrátek? Jde o službu našeho knihkupectví Martinus.cz, v rámci které můžete přečtené knihy, které už neplánujete číst znovu, vrátit zpátky do našeho knihkupectví. Obdržíte za ně poukázku na nové příběhy a vaše staré knihy mohou najít nové majitele a majitelky, kterým udělají radost 😊

Jak Knihovrátek funguje? Jednoduše na webu napíšete název knihy a ověříte si, jestli o ní aktuálně máme zájem a vykupujeme ji. Pokud ano, ihned uvidíte, jakou částku za ni dostanete. Pak už jen vybrané knihy do třiceti dní zabalíte, odnesete na nejbližší pobočku Zásilkovny a nejpozději do tří týdnů vám na e-mailu přistane poukázka, za kterou si můžete udělat radost v našem knihkupectví.

Můžu si koupit přečtené knihy jiných knihomolů? No jasně! Pokud něco vyhledáváte na našem webu, můžete si zaškrtnout ve filtru po levé straně, že si přejete vyhledat „přečtené knihy“ a uvidíte, zda máme k mání zrovna to, co hledáte. Přečtené verze knih za nižší ceny i s popisem jejich stavu najdete také u konkrétního titulu (pokud je u něj máme k dispozici). Díky Knihovrátku se nám daří spojovat čtenáře i s vyprodanými tituly, které jinak nejsou nikde k mání a máme z toho obrovskou radost!

Knihovrátkové pikošky aneb Věděli jste, že…

…už jsme v Čechách a na Slovensku vykoupili přes 100 000 knih? Pravděpodobnost, že najdete nějakou vyprodanou knižní lahůdku právě v našem knihkupectví mezi přečtenými knihami se tak rapidně zvyšuje 😉 Je pro nás obrovskou motivací, že díky Knihovrátku můžeme daleko víc čtenářů a čtenářek spojit s jejich vytouženými knihami.

…nejtěžším výkupem (konkrétně 3,103 kg) s nejvyšším počtem stran (konkrétně 1 024) není vlastně kniha, ale rovnou celý box? Má sedm dílů a my už máme za to, že vy-víte-jaká série to je 😉 

Čtěte také  5 důvodů, proč se pustit do knih Jodi Picoultové

…je spousta přečtených knih, která dorazí k nám do skladu a nakonec se tam neohřeje ani jeden jediný den, protože je o ně takový zájem, že jsou cobydup zase koupené? Konkrétně to byly třeba Dějiny Vietnamu, Rychlé šípy nebo komplet série Stmívání. Můžete si tedy být jistí, že pokud vaše knihy vezmeme do výkupu, fofrem si najdou nové majitele a majitelky.

…v zaslaných knihách leckdy najdeme spoustu dalších neknižních záležitostí? Záložky jsou samozřejmostí, taky fotografie nebo dokonce rodinné recepty! Doporučujeme tedy knihy před zasláním pečlivě zkontrolovat, i když skřítci v našem skladu vše ještě jednou pečlivě projdou a pokud by se vám náhodou podařilo zapomenout rodinný recept na bábovku v zaslané kuchařce, pochopitelně vám jej pošlou zpátky 😊

…už nám pod rukama díky Knihovrátku prošlo přes 80 000 vyprodaných knih? Mrkněte do své knihovny, možná v ní najdete raritku nebo skrytý poklad, který už neplánujete číst znovu, ale nějaký knihomol či knihomolka po něm právě teď touží. U Knihovrátku navíc nemusíte čekat, až se kniha znovu prodá, poukázku na knihy vám pošleme hned, jakmile knihy ve skladu zkontrolujeme.

…za vás pohlídáme, jestli se v Knihovrátku neobjeví vaše vytoužená vyprodaná kniha? Stačí, když si zapnete sledování vyprodaného titulu na našem webu a jakmile se u nás objeví přečtená verze knihy, v cukuletu vám to dáme vědět na e-mail.

Neustále se snažíme Knihovrátek vylepšovat, ladit a seznamovat vás se všemi jeho vychytávkami! Doufáme, že naši službu pro knihomoly vyzkoušíte taky a dáte nám vědět, co na ni říkáte vy!

 

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora