blog

Pikošky z Hrdinské pětky & tipy na knihy od výherců

Každý rok si na březen, měsíc knih, připravíme pro naše milované knihomoly a knihomolky nějakou zapeklitou soutěž o parádní knižní výhru. Nejinak tomu bylo i letos, kdy jsme vás seznámili se čtveřicí vyjukaných knižních hrdinů, se kterými jste se rychle spřátelili a dali dohromady Hrdinskou pětku.

I když už soutěž skončila, rádi bychom se k ní alespoň takhle zpětně ještě na chviličku vrátili. Zaprvé proto, abyste měli infošky o soutěži všechny hezky pěkně pohromadě a za druhé proto, že se nám už po soutěžení stýská a březen plný hádanek, luštění, napínavých soutěží a vlkových malůvek byl zkrátka a dobře parádní! 😊

Pokud máte dlouhou chvíli a chtěli byste se do luštění vrhnout i teď, i když už jen pouze pro zábavu, nic vám v tom nebrání a klidně můžete začít hned teď! A pokud byste si chtěli zkontrolovat správné odpovědi, případně na něco zaboha nemůžete přijít a nepomohly vám ani nápovědy v naší luštitelské facebookové skupině Knižní šifra, všechny knihy ze správných odpovědí najdete v téhle kolekci – třeba i pro inspiraci ke čtení 😉 Schválně píšeme takhle krkolomně „knihy ze správných odpovědí“, protože ne vždy byl tentokrát správnou odpovědí název knihy, někdy šlo třeba o knižní předmět nebo knižní místo. S tím správným titulem se k němu už ale jistojistě hravě dopátráte!

Statistika ani v nejmenším není nuda, když dojde na knihomolské soutěže! Pojďme si tedy povědět něco málo k Hrdinské pětce i v číslech. V letošním roce…

…se do hry zaregistrovalo téměř 52 tisíc knihomolů v Čechách a na Slovensku.

Víc než polovina z nich uhádla komplet všechny úkoly!

Nejčastěji správně uhádnutým úkolem byl třetí úkol z 9. března, kde jste museli z nápověd rozluštit jméno knižní postavy.

Průměrně jste během dne strávili luštěním jednu a půl minuty. Mozkové závity jely na plné obrátky!

Nejčastěji jste luštili brzy zrána nebo po páté hodině odpolední.

Kromě Čech a Slovenska naši Hrdinskou pětku taky luštili knihomolové a knihomolky v Německu, Francii, Velké Británii, Rakousku i Maďarsku.

A teď by to chtělo ještě nějaké dobré tipy na čtení, co říkáte? Nebojte, máme je pro vás přichystané. Letos poprvé jsme vylosovali hned pět výherců, které jsme poprosili, aby nám napsali svůj #tipnaknihu pro vás. Zkrátka něco parádního, za co dají všechny ruce do ohně, něco, co si musíte přečíst taky. Tak tady jsou, knižní tipy od výherců Hrdinské pětky!

Čtěte také  Heřmánkové údolí: Ideální čtení pro fanoušky Mornštajnové a Lednické

Knižní tip od Michaely: Nové začátky od Lilly Lucas

Knižní tip od Lucie: 451 stupňů Fahrenheita od Raye Bradburyho

Knižní tip od Jakuba: Howlův putující zámek od Diany Wynne Jones

Knižní tip od Zuzky: Černá píseň od Anthonyho Ryana

Knižní tip od Andrey: Dopisy ztraceným od Brigid Kemmerové

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora