blog

6 knižních hitů, na které se těšíme v roce 2023

Abychom náhodou někoho neuvedli v omyl - pochopitelně se těšíme na úplně každou jednu knihu, která v letošním roce vyjde! Dali jsme pro vás ale dohromady šest tipů na knížky, o kterých nemáme pochybnost, že se stanou bestsellery a budou v centru čtenářské pozornosti.

I takových je samozřejmě mnohem víc než jen šest, ale o spoustě báječných knížek, co letos vyjdou, ještě nevíme nebo je nemáme od nakladatelů stoprocentně potvrzené. O těchhle už ale víme a dáme klidně ruku do ohně za to, že si je budete letos moct přečíst. Co se týče nových příběhů, slibujeme, že rok 2023 bude stát za to! Mrkněte níž a nechte se navnadit na knihy, na které se letos můžete těšit.

Les v domě | Alena Mornštajnová (květen 2023)

Už jsme si zvykli na to, že jedna z nejoblíbenějších současných českých spisovatelek vydává nové romány ob rok a ani letos nezklamala! Její nový příběh se bude točit okolo Cácory, která zůstala viset na krku nevraživé babičce. Půjde o strhující dramatický příběh o tom, že nic v životě není takové, jak to na první pohled vypadá a že žádné tajemství není pohřbeno tak hluboko, aby se nedalo vykopat. Už se nemůžeme dočkat!


Zatmění | Jo Nesbo (první polovina 2023)

Náš starý známý Harry Hole je zpět a my se vsadíme, že už se na něj spoustu z vás hodně těšila! V téhle knize je to ten “starý dobrý Nesbo”, kterého jsme si kdysi zamilovali, ten Nesbo, který udělal ze severské detektivky ten nejpopulárnější literární žánr. Doufáme, že se společně s námi letos vypravíte do Osla!


Do ráje | Hanya Yanagihara (srpen 2023)

Fanoušků Malého života je nejen v našem knihkupectví bezpočet, a tak se nesmírně těšíme na léto, kdy se na celý srpen ponoříme do nového románu Do ráje od naší milované Hanyi Yanagihary. A protože už jsme tuhle knihu přečetli v anglickém originálu, můžete už si na našem blogu přečíst recenzi!


Náhradník | Princ Harry (květen 2023)

Ehm… taky jste zhltli dokument Harry & Meghan na Netflixu a každá série The Crown je pro vás povinností? V tom případě si nezapomeňte doplnit informace díky téhle obsáhlé knize, ve které “náhradník” britského trůnu vypráví své životní osudy svýma očima, bez zkreslování médii. Jistojistě už jste na střípky téhle knihy narazili všude možně a moc by nás zajímalo, jak se na ni těšíte!


Naše ztracená srdce | Celeste Ng (červen 2023)

Máme velkou radost, že si od naší oblíbené autorky (má na svědomí třeba knihy Vše, co jsme si nikdy neřekli nebo Ohníčky všude kolem) brzy uvítáme další román! Tentokrát to bude příběh o lekcích a dědictví, které předáváme svým dětem a o tom, jak může kdokoli z nás přežít rozbitý svět s neporušeným srdcem. Příjemný bonus: bude se odehrávat mimo jiné i v knihovně!


Jabloně nikdy neopadávají | Liane Moriarty (duben 2023)

Ještě vyzdvihneme jeden román, na který se moc těšíme – jde o novinku od Liane Moriarty, od které už možná máte v knihovně třeba Sedmilhářky nebo Manželovo tajemství. V dubnu si od ní v češtině přečteme příběh se zmizelou hlavní hrdinkou, po které se slehne zem. Jsme nesmírně zvědaví, jaké to bude 🙂

Jak už jsme zmínili výše, tohle je samozřejmě jen drobný střípek toho, na co se letos můžeme těšit a věříme, že všichni knihomolové si ve svých oblíbených žánrech najdou to pravé ořechové. Určitě pomrkáváme na překladatele dalšího (šestého) dílu Cormorana Strika a doufáme, že to letos stihne, těšíme se na Deníky Alana Rickmana, na Mieko Kawakami a její Nebe, na Colleen Hoover a další přeložené romány, na Lekce Iana McEwana nebo na posledního část série od Fredrika Backmana.

Zkrátka a dobře, bude toho hodně, proto doporučujeme sledovat nás na Instagramu a na Facebooku a odebírat náš čtrnáctidenní newsletter. Zároveň si u každého titulu na našem webu, který vás zajímá, můžete nastavit upozornění a až jej pustíme do předprodeje, dozvíte se o tom okamžitě jako první! 🙂

Čtěte také  5 seriálových adaptací knih, které jste možná ještě neviděli (a měli byste)

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora