blog

Zářijové novinky, na které se těšíme (a vy byste měli taky)

Už delší dobu jsme se nepodívali na zoubek novinkám v konkrétním měsíci – a hned to taky napravíme! Vybrali jsme pro vás pět báječných knih, které vychází v září a vy si je v našem knihkupectví můžete pořídit hned teď.

Po letním útlumu, kdy knihomolové často sahají po knihách, které už mají doma (a to je dobře, Den nepřečtených knih, který slavíme 31. srpna, je k tomu doslova jako stvořený) a dočítají na dovolených svůj komínek nepřečtených knih, je tu září a s ním i nové ediční plány a spoustu novinek, kterých už se nemůžeme dočkat. Letošní podzim bude skutečně stát za to, tak se pojďme trochu navnadit! Vybrali jsme pro vás pět báječných knih, které byste si určitě neměli nechat ujít. Budou vycházet v průběhu září a všechny si u nás už teď můžete pořídit nebo předobjednat.

Do ráje | Hanya Yanagihara

Hned prvního září vychází dlouho očekávaný román od populární autorky knihy Malý život, která je českým čtenářům a čtenářkám dobře známá. Ale pozor, pokud očekáváte „další Malý život“, budete možná zklamaní – velkolepý příběh Do ráje obsahuje hned tři novely, čekají na vás tři časové roviny, celá řada zajímavých postav a spoustu emocí, ale bude to úplně jiné a nové; ovšem neméně čtivé a chytlavé, věříme tedy, že i Do ráje si své věrné fanoušky najde. Více o knize si můžete přečíst v naší podrobné recenzi.


Žít rychle | Brigitte Giraud

Další kniha, která nás zaujala, patří taky mezi odeonky. Jde o překlad intimní zpovědi francouzské autorky, který byl oceněn i nejprestižnějším literárním oceněním ve Francii, cenou Goncourt. Příběh vznikl z šoku a posedlosti autorky, z nečekaného životního zlomu a osudové náhody, která způsobila tragédii, se kterou se vyrovnává.


Jsem ráda, že moje matka zemřela | Jennette McCurdy

Memoáry a vzpomínky Jennete McCurdy, bývalé dětské herečky, jsou srdcervoucí i veselé. Bez přikrášlení vypráví o svých strastech včetně poruch příjmu potravy, závislosti a komplikovaného vztahu se svou panovačnou matkou. Neuvěřitelně silná kniha plná emocí je zejména o tom, jak získat znovu kontrolu nad svým životem a chytla nás srdce.

Čtěte také  Knižní tipy z KVIFF

Severka | Nina Špitálníková

Autorka populární knihy Svědectví o životě v KLDR je tu s novou knihou! Zaměřila se na jednu protagonistku ze Svědectví a dává jí prostor na celou knihu; vylíčí její strastiplnou cestu za svobodou, hříchy minulosti i pochyby, které ji po celou dobu provázejí. V kaleidoskopickém příběhu na vás čeká perspektiva i osudy prominentů severokorejského režimu i těch na dně společenského žebříčku. Vsadíme se, že to bude skvělé čtení!


Americký Prométheus | Kai Bird & Martin J. Sherwin

Do pětice tu pro vás máme jednu non fiction knihu – jde o specialitu, která bude díky jednomu velmi populárnímu filmu poslední doby nepochybně fofrem vyprodaná, tak si ji nenechte ujít. V obsáhlé a ceněné biografii, která vznikala pětadvacet let, totiž autoři zachycují život a dobu J. Roberta Oppenheimera od počátků jeho vědecké kariéry až po ústřední roli ve studené válce.

Která kniha pro vás bude ta pravá? Dejte nám vědět na našem Instagramu nebo Facebooku, na kterou z nich se těšíte nejvíc 😊

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora