blog

Březnové novinky: Celosvětový bestseller, provokativní data a nesmrtelnost

Od začátku letošního roku vám na našem knihomolském blogu dáváme vědět, co zajímavého daný měsíc vychází a na březen, měsíc knihy, jsme se obzvlášť těšili! Pojďte se nechat navnadit a objevit nové čtení na následující týdny.

V Martinusu je březen je jako už tradičně březen ve znamení naší luštitelské hry – ta letošní dostala název Knižní putování a vypravíte se v ní s Červenou Karkulkou po celém světě, abyste zjistili, které knižní postavy jí posílají záhadné pohlednice. Pusťte se do luštění, jako vždy na vás čeká sladká odměna ve formě obrovské spousty knih! A rovnou jsme pro vás přichystali inspiraci na to, co si můžete za svou výhru pořídit 😇

Píseň L. | Veronika Opatřilová

Naší oblíbené autorce citlivého románu Počkej na moře vyšla kniha hned v prvních březnových dnech a už se zařadila mezi ty, které jednoznačně můžeme doporučit. Tentokrát jde o dva paralelní příběhy z minulosti a současnosti, ve kterých se prolínají témata samoty, touhy i nesmrtelnosti. Rozhodně jde o příběh, který ve vás zarezonuje!


Někdo z nás | Kristýna Trpková

Pokud si potrpíte na thrillery, ze kterých vám jde mráz po zádech, neměla by vám uniknout tahle česká novinka od zavedené úspěšné autorky. Ta proslula svým umem psát tak, že se od knihy nemůžete odtrhnout a v jejím nejnovějším příběhu, kde ve středu stojí hrůzný nález na zahradě rodinného domu, tomu nebude jinak.


Čtvrté křídlo | Rebecca Yarros

Velkolepé vydání téhle romantasy, která překonává hranice prodejnosti, už je konečně tady. V působivém příběhu Rebeccy Yarros na vás čeká lákavý mix fantasy a příběhu o překonávání sama sebe. Zahraniční recenze nelžou, je to opravdu návykové čtení a ideální první čtení, pokud chcete proniknout do žánru současné young adult fantasy.


Neviditelné ženy | Caroline Criado Perez

Máme velkou radost, že právě v měsíci, kdy oslavujeme Mezinárodní den žen, vychází tahle skvělá záležitost! V provokativní knize zkoumá autorka příčiny genderové nerovnosti všude, kde vás jen napadne. Je napsaná s vtipem a inteligencí a věříme, že dokáže změnit váš pohled na svět.


Sestry pod vycházejícím sluncem | Heather Morris

Vsadíme se, že o autorce knihy Tatér z Osvětimi jste už jistojistě slyšeli! Teď přichází do českých knižních vod s novým příběhem, který se odehrává v japonském zajateckém táboře a můžeme vám slíbit, že opět půjde o silný příběh odvahy a přežití, u kterého dojmete.

Která kniha vás zaujala nejvíc? Další tipy na březnové novinky najdete v naší knižní kolekci. Mrkněte taky na to, co zajímavého vyšlo v lednu a v únoru.

Čtěte také  Únorové novinky: Šestý Cormoran Strike, návrat slavné tenistky a výlet na hřbitov

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora