blog

Dopřejte si knižní drinky v knihkavárně

Je libo Petra a Lucii, Zakletou paní nebo třeba negroni v podobě Božské komedie? Máme! Pojďte se s námi mrknout na speciality, které najdete v naší knihkavárně Martinus v Brně.

V listopadu 2023 jsme otevřeli náš osvědčený koncept ze Slovenska, tedy knihkupectví propojené s kavárnou, poprvé v Česku – naši knihkavárnu Martinus najdete v OC Velký Špalíček přímo uprostřed Brna. V knihkavárně je samozřejmostí naše heslo 3K (tedy káva, kniha, koláč) a nedovedeme si představit, že by se nám někde vybíralo nové čtení lépe, než s lahodnou kávou od Goriffee a dobrotami od Dezertiny a Pečeme Brno v knihomolské atmosféře našeho Martinusu 🥰

Teď bychom vám rádi představili specialitky, které v našem knihomolském menu v knihkavárně najdete. Už jste slyšeli o knihomolských koktejlech? Že ne? Tak to jdeme napravit! V Brně si totiž můžete dopřát nejen kafíčko, dorty a croissanty, ale taky třeba Petra a Lucii nebo Božskou komedii. Naši baristé a baristky si pro vás připravili tyhle speciality pro výjimečné příležitosti, víkendové pozdní odpoledne, nebo třeba oslavu právě dočtené knihy 😇

V tuto chvíli najdete v naší knihkavárně tři knižní koktejly. Petr a Lucie v podobě legendární mimózy s limetkovou pěnou navrch se báječně hodí v kteroukoli denní dobu a stejně jako milostný příběh je něžná i opojná a realitu všedních dní ukrývá do mlžného oparu. Doporučujeme na pozdní snídani nebo brzké odpoledne.

Božská komedie je klasické negroni, opět doplněné o limetkovou pěnu a navrch s kapkou kávového likéru. To dodává téhle klasice nevšední šmrnc a lahodnou dochuť, která se do naší knihkavárny báječně hodí. Tenhle drink si užijete pokaždé, když pocítíte chuť na klasický a intenzivní příběh.

No a do třetice tu máme Zakletou paní – naši variaci na gin & tonic. Pod rozbouřeným povrchem se skrývá hořkosladké tajemství s plátkem grapefruitu navrch. Báječně se hodí na běžné večerní povyražení i výjimečnou slavnostní chvilku.

Tak co, bude to Petr a Lucie, Božská komedie anebo Zakletá paní? Budeme rádi, když nám dáte vědět, co vám v knihkavárně chutnalo nejvíc. A pokud nemůžete nebo nechcete alkoholické drinky, stejnou radost vám dopřejí naše studené i teplé domácí limonády, meruňkový nektar nebo drinky od Něco jako Cola!

Těšíme se na vaši návštěvu!

Čtěte také  Jakub Stanjura: Gaslighting se může projevovat i nepatrnými, přesto děsivými drobnostmi

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora