blog

Co si přečíst po Čtvrtém křídle?

Pokud jste zhltli Čtvrté křídlo jedním dechem a máte pocit, že nevíte, co teď se životem, přinášíme další tipy na romantasy (romantické fantasy příběhy), které by se vám mohly taktéž zamlouvat!

Po tak dlouho očekávaném příběhu není divu, že se může stát, že nebudete vědět, po čem sáhnout. Jednou možností je samozřejmě z žánru na chvilku odejít a vychutnat si jiné příběhy, my ale neseme spíš pár doporučení na knihy, které pro vás budou perfektní, pokud si ve fantasy žánru chcete objevit další oblíbence. Dali jsme dohromady celou kolekci, kde najdete ještě více tipů. 

Čtvrté křídlo 

Nejprve ale trochu o fenoménu Čtvrtého křídla pro ty, které ještě boom nepřesvědčil a zatím do nečetli (na co čekáte?). Proč si přečíst Čtvrté křídlo jsme pro vás rozepsali na našem blogu v samostatném článku – o tuhle směs napětí, nostalgie a třaskavé romantiky se nenechte ochudit! 


Iron Flame 

Pokud potřebujete číst pokračování Čtvrtého křídla teď hned a nevadí vám číst v angličtině, potěší vás, že druhý díl s názvem Iron Flame už je k dostání! Série Empyreum a především vojenský výcvik je čím dál náročnější – na Violet čekají nástrahy, které si doteď neuměla ani představit. A to zdaleka nejen ty fyzické týkající se boje. 


Murtagh

Pokud vás ve fantasy Čtvrtého křídla bavili nejvíce majestátní draci se svými osobnostmi, neměl by vás minout nejnovější díl Odkazu Dračích jezdců, který se chystá už na konci dubna (předobjednat jde ale už teď!). Právě první díl této série, Eragon, má již zmíněnou nostalgii pro spoustu milovníků a milovnic této knihy. V pátém díle Murtagh nastává nejistá doba, která z jezdce Murtagha dělá vyděděnce, který se vydává na epickou cestu do neznáma.

Zmije a křídla noci 

Pokud jste se naladili na nostalgickou dračí linku ve Čtvrtém křídle, tahle upírská by vám mohla sednout zrovna tak! Lidskou dívku Orayu adoptoval upírský král a aby se nestala kořistí upírů, musí se zúčastnit turnaje smrti. Čekají vás nepravděpodobná spojenectví, intriky, napětí, magie a boj. Není divu, že si tento první díl série Koruny Nyaxie zamilovalo tolik knihomolů a knihomolek!


Mladá dáma 

Mladá ženská hrdinka v bezprostřední blízkosti draka, říká vám to něco? Spojení se Čtvrtým křídlem najdete jistojistě spoustu. Elodie se vdá za bohatého prince, aby pomohla svému hladovějícímu lidu a ukončila tak utrpení jejího vévodství. Za tímto lákavým příslibem se ale skrývá zlověstné tajemství a hrdinka je hned po svatbě obětována drakovi. Jak s tím naloží? 


Smrtící vzdělání 

Všichni známe (a milujeme) různé variace na kouzelnické vzdělávací instituce (taky pořád čekáte na dopis z Bradavic?). V téhle škole ale neučí laskavý profesorský sbor, nýbrž škola sama. A to dost nevybíravými způsoby. Studenti a studentky musí být na každém kroku extrémně ostražití, protože o zlé tvory na chodbách není nouze. Mladé hrdince Galadriel je dáno do vínku stát se mistryní v černé magii, ta je ale silná, sarkastická a nenechá si říkat, co má dělat.

Čtěte také  Divine Rivals: Když rivalita zažehne jiskru, která vzplane v něco víc

Lucie Hartmannová

Lucie je martinusácká knihoholka. Ač ráda cestuje a fotí, nejčastěji ji najdete doma schoulenou nad queer nebo feministickou fikcí i nefikcí nebo velkými společenskými romány.

Příspěvky autora