blog

Květnové knižní novinky: Výlet na Amalfi, něco pro swifties i pro milovníky Kinga

Květnové knižní novinky jsou letos v roce 2024 rozhodně stojí za to, a to ze všech různých žánrů – ať už se to týká romantiky, hororu, young adult nebo třeba non-fiction. Je libo novou knižní inspiraci? Pusťte se do čtení!

V květnu se na pultech v našem knihkupectví Martinus objeví dlouho očekávaná novinka Julie Caplin, Stephena Kinga nebo třeba oblíbené české spisovatelky Markéty Lukáškové. Krom toho pro vás ale máme přichystané tipy na romantickou young adultovku inspirovanou Taylor Swift nebo skvělá a chytrá knížka z literatury faktu. Dejte nám vědět, která vás nalákala nejvíc!

Vila v Itálii | Julie Caplin

Tuhle autorku (která se shodou okolností objeví letos v květnu na Světě knihy) vám asi nemusíme dlouze představovat. Julii Caplin si české čtenářstvo milující romantické knihy oblíbilo, i my se nemůžeme dočkat její čerstvé novinky, která nás tentokrát zavede na tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Čeká na vás sympatická hlavní hrdinka i nejrůznější romantické (a pořádně žhavé) peripetie!


Můžeš říct: Miluju tě | kolektiv autorek

U romantiky ještě chviličku zůstaneme, abychom vám připomněli, že právě v květnu vyšel první literární počin Humbooku od nakladatelského domu Albatros. Tři novely inspirované různými alby a érami Taylor Swift vás zavedou do hokejového středoškolského prostředí, do hudebního světa New Yorku a čeká na vás i univerzitní detektivka plná dark academia atmosféry. Zkrátka a dobře, pokud patříte mezi swifties, tohle si nemůžete nechat ujít!

Mimochodem, autorky Olga, Markéta a Monika v brněnském Martinusu svou společnou knihu pokřtily a tady se můžete mrknout na to, jak báječné to bylo!


Holly | Stephen King

Radši byste se u čtení trochu báli? Komu jinému se svěřit, než hororovému mistru par excellance, samotnému Stephenu Kingovi! Jeho hlavní hrdinka Holly Gibney z navazující série (která se dá v pohodě číst i samostatně) se vrací ve třetí knize, aby vyřešila hrůznou pravdu o několikanásobném zmizení v městečku na americkém Středozápadě. Je to King jaksepatří, takže mrazivá atmosféra od začátku do konce zaručena.

Čtěte také  Jsou smutné a neoblíbené. Vítejte ve světě hrdinek sad girl literature

Odvaha | Markéta Lukášková

Hledáte-li něco nového od původní české autorky a navrch vás baví vracet se do minulosti, tohle by mohlo být to pravé pro vás. Příběh mladé Židovky Ady reflektuje období po druhé světové válce a vypráví o malých i velkých odvážných činech, o těžkých volbách i morálních selháních. Pokud se chcete do knihy ponořit už od první stránky a zapomenout na všechno kolem sebe, Odvahu rozhodně doporučujeme k přečtení!


Nesmyslnost | Dan Ariely

Populární autor bestselleru Jak drahé je zdarma je tu s novou knihou, tentokrát o dezinformacích a konspiračních teoriích. Hledá odpovědi na to, co lidi vlastně vede k tomu, aby dezinformacím věřili, analyzuje psychologické faktory, které způsobují, že racionální lidé přijímají iracionální řešení a vysvětluje, proč tomu potřebujeme porozumět, abychom s dezinformacemi mohli lépe bojovat.

Další skvělé květnové novinky najdete v naší kolekci, tak se pusťte do čtení 😊

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora