blog

Naučte se číst dvakrát rychleji

15.11. 2013

Určitě chcete mít pohodu celý rok, nejen na Vánoce. Abyste měli více času a vše lépe zvládali, přibalíme Vám při nákupu nad 749,- Kč poukázku na slevu 30% na kurz Rozečtise. Díky tomu přečtete všechny své oblíbené knihy daleko rychleji a zvládnete si užít o mnoho více příběhů.

Je tolik knih, které bychom chtěli přečíst, ale tak málo času! Také máte ten pocit? Nevzdávejte to! 🙂 Kurzy rychločtení vám tento problém vyřeší. Pokud čtete alespoň 2 hodiny denně, ušetříte rychločtením až 7 hodin týdně, což je 1 celý pracovní den. Čtení je naučená dovednost a všichni začínáme od nuly. V šesti letech nás všechny ve školách naučí číst, a čtení a jeho procvičování poté pokračuje zhruba do našich osmi let. Od osmi let už nás lepšímu čtení nikdo neučí.

Chcete se naučit číst rychleji? Poukázky na Rozečtise.cz získáte na www.martinus.cz/antistres

Tato znalost se poté završuje okolo 12. roku na hodnotě pod 200 slov za minutu. Tím ale zdaleka nejsou vyčerpány limity našeho čtení, a věřte, že je co zlepšovat! 🙂 “Nejde jen o trénink rychlosti a zrakového rozpětí, ale pomáhá také s lepším pochopením textu a myšlenek v něm obsažených, takže se hodí hlavně pro čtení “odborných” textů, ale své využití najde i u čtenářů beletrie,” vysvětluje Ondřej Kadlec, který je momentálně v páté lekci Rozečtise.cz.

Díky kurzu rychločtení zvládnete postupně přečíst více znaků v textu najednou (tzn. rozšíříte své zrakové rozpětí) a současně se pohybovat plynuleji po řádku díky lepším očním fixacím a spravným čtecím návykům.

Chcete se naučit číst rychleji? Poukázky na Rozečtise.cz získáte na www.martinus.cz/antistres

Průměrná počáteční rychlost čtení uživatele je 210 slov za minutu. Lidský mozek ale běžně zpracuje i 500 slov za minutu, pokud jsou zobrazena samostaně. Se správným vedením a informacemi můžete ale zlepšit své čtení až o 165 %, a to po úspěšném absolvování 13 lekcí. Průměrná dosažená rychlost absolventů kurzů (po 15-20 lekcích) je 625 slov za minutu. Lidský mozek běžně zpracuje i 500 slov za minutu, pokud jsou zobrazena samostaně.

Čtěte také  Zakázaných knih v Americe přibývá. Které patří mezi ty nejkontroverznější?

 

Jak získat poukázku na kurz Rozečtise.cz? Mrkněte se www.martinus.cz/antistres.

 

Slevový kupon Vám pošleme v týdnu od 25. listopadu, uplatnit jej můžete do konce ledna 2014..

Zdroj textů a obrázků: Rozečtise.cz