blog

Neučte se jen z knížek: Zveme vás na Naučmese Fest!

8.05. 2014

Rádi se učíte nové věci? Rozšiřovat si obzory nemusíte jen z knížek! V Brně se koná druhý ročník Naučmese Festu, kde se za jeden den naučíte péct kvaskový chléb, kreslit mandaly, vyjednávat, obsluhovat sociální sítě, vyrábět mýdlo, levně cestovat, pracovat se Sketchnotes nebo opouštět svou komfortní zónu.
Naučmese Fest se bude konat 24. května 2014 v brněnské Newston College. Bude navazovat na první ročník, který se konal v říjnu 2013 ZŠ Londýnská v Praze a který měl podle reakcí na sociálních sítích a ve zpětné vazbě neuvěřitelný úspěch. Letošní ročník to vše hodlá překonat.

Organizátoři vybrali letošní lektory opravdu kreativně. “Jsou mezi nimi profíci ve svých oborech na celorepublikové úrovni, ale také nadšenci, u kterých je radost číst zpětnou vazbu na jejich kurzy,” říká jeden z organizátorů akce Jan Tinka. Mezi profíky v oboru můžeme určitě zařadit například Karla Novotnéhokterý už vedl kurzy pro více než 260 lidí, nebo Elišku Vyhnánkovou, která má za sebou na 80 firemních seminářů a je považována za experta na LinkedIn.

 

Petr Novák, kterému prošlo rukama na kurzech už 500 účastníků, popovídá o Travel hackingu, tedy návodu, jak levně cestovat. Gábina Vágnerová a Zuzka Řezáčová  vedou na Festu kurzy, na kterých se člověk pěkně se zabaví manuálně a z kurzu si navíc i něco odnese (mýdla, mandaly), což platí i o kurzu Lubomíra Kobedy, který provoní celou budovu chlebem. Třešničkou na dortu budou kurzy od Petra Krejčíka, který vezme účastníky přímo do ulic, kde se budou hecovat a plnit zajímavé úkoly.

Naučmese se nepostaralo dobře jen o odbornou část Festu. Své návštěvníky bude hýčkat i mezi kurzy. “Naší snahou je, aby  lidem bylo fajn, a to jak díky vybraným kurzům a vztahům mezi účastníky, tak díky organizaci jako takové, skvělému jídlu a výborné kávě, dárkům i afterpaty. Za stejnou cenu jako minulý rok chceme přinést ještě o fous větší hodnotu. Věřím, že se nám to povede,” vysvětluje Tinka.

Čtěte také  Zuzana Dostálová: Psát text je podobné jako interpretovat melodii

PŘIHLÁSIT SE NA FEST

O přísun energie se po celý den bude starat catering tým z Klubu cestovatelů, který nabídne marocké speciality (např. bagetu s humusem a červenou řepou), a také barista Michał Stec s jeho vlastní kávovou značkou Rebel Bean. Po festivalu bude čekat afterparty ve Vincafé Jean Paul. K tomu dostane každý účastník několik skvělých dárků: plátěnou Naučmese tašku, poznámkový blok, tužku a naše tričko.

Naučmese.cz bylo založen v lednu 2012 a je platformou, která funguje na bázi: nauč mě, nauč se, naučme se. Jeho tvůrci věří, že nemusíte být certifikovaný či vystudovaný profesionál na to, abyste mohli své unikátní vědomosti předávat dál. Momentálně se na jeho rozvoji a chodu podílí Josef Nevoral, Adam Marčan, Jan Tinka a Alžběta Rektorisová.

 

PŘIHLÁSIT SE NA FEST

 

Martinus.cz je hrdým podporovatelem NaučmeseFestu.

Zdroj obrázků: Archiv Naučmese z minulého ročníku festivalu.