blog

Den nepřečtených knih se blíží! Jak získat více času na čtení?

Blíží se Den nepřečtených knih! Každoroční svátek všech těch, kdo si pořizují více knih, než kolik zvládnou přečíst 🙂 Jako každý rok ho slavíme 31. srpna. Leží vám doma v knihovně nějaký kousek, který jste nedočetli, nebo snad ještě ani neotevřeli? Nemáte čas na to, dorazit všechny nepřečtené knihy na poličce? Tak s námi pojďte pátrat, kde v našich nabitých dnech hledat #ViceCasuNaCteni!

dnk_logo_cz_2

Všimli jste si někdy, kolik času denně strávíte čtením, ale bez knih? Všechny ty letáky, reklamy v metru, kvízy na buzzfeedu, články o celebritách, všechny ty časopisy v čekárnách, v letadle, v autobuse, ve vaně, tam, kam i císařpán chodí pěšky? To jsou všechno momenty, ve kterých byste si mohli číst knihy, nořit se do velkých příběhů, potkávat se s novými úžasnými postavami nebo se dozvídat něco o jiných světech. Stačí jen nosit u sebe knížku, nebo případně čtečku, pokud dáváte přednost e-knihám. Víte, co je na tom zdaleka nejlepší? Že namísto nepříjemného vyplňování prostojů, jakým časopisy, bulvár, různé letáky a prospekty jsou, se budete těšit na knihu, na plnohodnotné čtené! Fronta v bance? Super! Čekání na jídlo s sebou? Skvělé! Dvouhodinový let na služebku? No bomba! 

Někomu vadí, že při takovém těšení se s knížkou v různých prostojích a nucených zastávkách se musí rychle a opakovaně odtrhnout od děje – pak je určitě nejlepší číst krátké povídky, aforismy nebo třeba poezii. Co třeba francouzské povídky o lásce a cestách k ní nebo mystičtější verzi téhož od Neila Gaimana? Někomu naopak vyhovuje, že i v takových chvílích se dokáže začíst do něčeho hlubšího, jako je třeba poslední kniha Petry Soukupové či Spočítej hvězdy, román z válečného Dánska, nebo případně něco napínavého – takovým z vás bychom pak doporučili Řeky Londýna nebo třeba Vraní dívku.

Tak co, zkusíte to s námi? Nečtěte časopisy plné reklam, nekoukejte z okénka tramvaje smutně na nápisy na billboardech. Čtěte knihy! Brzy vám přineseme nástroj, díky kterému zjistíte, kolik stránek zvládnete přečíst, když budete jen trochu chtít. 31. srpna spolu pak dorazíme ty nepřečtené kousky 😉

Přidejte se do události na Facebooku a nic vám neunikne 🙂

Čtěte také  To nejlepší čtení k Valentýnu, ať už ho milujete nebo nesnášíte