blog

Den nepřečtených knih se blíží. Čas na čtení se skrývá i ve vašem chytrém telefonu!

Den nepřečtených knih už je skoro za rohem! Letos máme větší ambice, než vám jen připomenout, kolik knížek vám doma leží ladem. Chceme vám ukázat, jak můžete stíhat více stránek, aniž byste předtím museli zdědit miliony nebo se dobře vdát či oženit a vyměnit práci za nekonečné čtení u bazénu. Stačí třeba vyměnit trošku Facebooku a Instagramu za knihy. Pojďte s námi pátrat po tom, kde v našich nabitých dnech hledat #ViceCasuNaCteni!

Screenshot 2014-07-28 11.20.30

Sociální sítě jsou z mnoha důvodů fajn. Díky nim máte přehled o tom, co se kde děje, ihned se dozvíte novinky ze života známých, světové dění máte naservírované ze spousty různých pohledů… Ale samozřejmě mají i stinnou stránku. Trošku nás nutí se chlubit, a taky provádět takzvaný over-sharing, což je anglický výraz pro stav, kdy toho ze svého života sdílíme až moc. A my proto fotíme selfie, koláče, co se nám povedly, luxusní večeře, nové šaty, chytré knihy, které zrovna louskáme… Říkáme si, “vyfotím to, to je vteřinka”, ale pak hledáme deset minut ten nejlepší záběr a často ještě dalších deset fotky upravujeme. A to nemluvíme o tom, kolik času nám zabere sledovat “lajky” a reagovat na komentáře. Takového času, ve kterém bychom si mohli číst! Tak proč příště neomezit sdílení jen na nutné minimum (nový účes, první kynuté buchty, zásilka z Martinusu ;)) a raději si nečíst?

Máme pro vás i pár tematických tipů. Místo focení každého sousta zkuste knihu Lahodně s Ellou, knížku o jídle bez cukru, lepku a laktózy , budete se cítit skvěle a dozvíte se hodně o svém těle (a to se rýmuje!). Místo neustálého kontrolování profilů svých kamarádů a známých se mrkněte na Boží zboží  – stalkerský pocit vám knížka dopřeje také, ale dozvíte se navíc něco o české historii, protože ji představuje skrze facebookové profily historických osobností. Pokud vám to nedá a neustále s ostatními sdílíte fotky svých nejnovějších outfitů, laku na nehty a podobně, zpomalte na chvíli a začtěte se do Body Book od Cameron Diaz – ukáže vám zajímavý celistvý přístup ke kráse a spokojenosti.  A pokud si pořád nemůžete pomoct, zkuste klasiku – Obraz Doriana Graye. Ta vám ukáže, kam až může marnivost vést 😉

Čtěte také  Zakázaných knih v Americe přibývá. Které patří mezi ty nejkontroverznější?

To nezní tak špatně, ne? Zabojujte trochu se svou závislostí na sítích a na zdvižených palcích od přátel. I s knížkami můžete zůstat v podobném žánru, však na Dostojevského bude čas zase jindy. Brzy vám přineseme nástroj, díky kterému zjistíte, kolik stránek zvládnete přečíst, když budete jen trochu chtít. 31. srpna spolu pak dorazíme ty nepřečtené kousky.

Přidejte se k události na Facebooku, ať vám nic neuteče!