blog

Den nepřečtených knih: Knižní tipy, část druhá

Doufáme, že pilně dodržujete předsevzetí, která jste si 31. srpna dali 🙂 Všichni máme více času na čtení, všichni jsme si našli skulinky, které zaplňujeme stránkami, a proto všichni potřebujeme spoustu tipů na čtení… Tady je druhá polovina našich knižních doporučení ke Dni nepřečtených knih pro každou situaci!

Zalozky7

Slova v pohybu

Dojíždíš do práce nebo do školy hromadnou dopravou? Tak to by chtělo knihy, které dokáží rychle zaujmout a mají svižné tempo – ať už formou, nebo dějem. Poohlédni se po nové knize blogerky Barbory Šťastné, která je v tom nejlepším smyslu slova “ze života”. Určitě se najdeš na každém druhém řádku, stejně jako my. Novinku Jiřího Březiny Promlčení si dovolujeme řadit mezi nejlepší české detektivky. Má v sobě tolik tajemna – temné pohraničí, dlouho nevyřešenou vraždu… Zkus si během cesty tipnout, jak to dopadne. Všechno, co potřebuješ ke štěstí je kniha osmi povídek Eric-Emmanuela Schmitta o lidech, které spojuje touha po lásce. V každé se setkáš s jinými hrdiny, stejně jsou si ale všichni nečím podobní. Dalším blogerským počinem, který se hodí pro čtení na cestách za povinnostmi, je Deníček moderního fotra, tedy blogera-otce na mateřské dovolené, který se světu svěřuje, jaké to je, starat se o dítě-uragán, a to vše s láskou.

 Další kafe? Děkuji, ne, radši knihu!

Vyměnila jsi už pátou schůzku tohoto týdne za volný podvečer a rozhodla ses pro knihu? Správná volba! 🙂 Myšky v kuchyni vypráví o tom, kam až může událost, kterou naplánovat nelze, zavést ženu, zvyklou plánovat vše do posledního puntíku. Geograficky ji zavede do jižní Francie, a o té se čte vždy krásně. Co takhle přečíst si Hedvábník – druhý případ Cormorana Strika z pera J.K. Rowlingové, tedy přesněji jejího alter ega Roberta Galbraitha? Novinka Sestry je román o dvou, překvapivě, sestrách, které se narodily s darem a jsou tak trochu vědmy. Každá se vydala na úplně jinou cestu. Ponoř se do příběhu a zjisti, kam je jejich zvláštní schopnosti zavedou. Hotel v Paříži: pokoj č.3 je třetím dílem erotické trilogie. Kniha plná objetí, polibků, hotelového pokoje a intrik – taková je nejlepší právě na klidný večer doma, co kdyby ses začala červenat? J

Čtěte také  Veronika Opatřilová: Psát queer příběhy je mi přirozené

 Jako časopis, ale bez reklam

Časopisy jsou hezké, barevné, většinou však píší stále o stejných věcech a nepřinášejí zrovna komplexní pohled. A tak jsme usoudili, že je lepší mít nejčastější témata ze stránek časopisů v pevné vazbě, pohromadě a rozebrané více do hloubky. Například v bestselleru Body Book radí Cameron Diaz, jak z honby za krásou udělat honbu za spokojeností. Kniha je o trvalé změně životního stylu, o pohybu a o tom, jak funguje lidské tělo. Do it yourself (DIY) je současným fenoménem. Jak na výrobu domácí kosmetiky a spousty dalších věcí radí kniha Děláme si to doma sami 2. Zajímají tě posilovací triky, nebo tě čas od času bolí záda? Kniha Core trénink udělá z bolesti zad jen nepěknou vzpomínku. Kdo neběhá, jako by nebyl. A pokud tě módní vlna běhání ještě nedostihla, buď napřed s knihou Začni běhat, která ti pomůže nejen začít, ale také dosáhnout přesně toho, co od běhu očekáváš – ať už je to maraton nebo jen čas na přemýšlení.

Tak tedy vypadá druhá várka našich tipů na to, co číst, inspirovaná Dnem nepřečtených knih. Nutíme vás mít knížku pořád s sebou, odprostit se od časopisů v čekárnách, nekoukat v tramvaji do mobilu… Proto vám budeme servírovat knižní tipy i nadále, abyste se vždycky těšili na moment, kdy si vzpomenete, že je vlastně fajn, že jde někdo pozdě nebo že má tramvaj zpoždění  – protože máte v tašce dobré čtení 🙂