blog

Daruj více času na čtení!

Knihy jsou nejoblíbenějším vánočním dárkem. Ale kde vzít čas na čtení? Přišli jsme na elegantní řešení: Nedarujte letos jen knihy, ale i čas! Jak že to, šmarjá, myslíme? Čtěte dál 🙂

blog

Už od srpna, konkrétně od Dne nepřečtených knih, vám radíme, jak hledat více času na čtení. Podzim nám to všem hodně zjednodušil – jen co se naobědváte, už se začne stmívat, a co s dlouhými večery? No samozřejmě číst. Blíží se nám ale svátky, při kterých odhazujeme sobeckost (tedy tu malilinkou trošku, kterou v sobě máme 🙂 ) a rozdáváme na všechny strany. Říkejte si tomu jak chcete – Vánoce, Saturnálie, Den vánočního pásovce… Bez dárků se sotva obejdete 😉 Proto pro vás máme něco ještě lepšího, než je získávání času pro sebe. Darujte ho druhým!

Ke každé objednávce, ať už jde o dárek pro vás samotné 😉 nebo někoho jiného, od nás dostanete speciální dárkové poukazy. Nejen bílé, takové, jaké najdete v úvodů naší vánoční stránky, ale i krásně barevné. Na poukazech stojí: Daruji ti 2 hodiny na čtení. Já zatím za tebe – a za tímto textem následuje prázdné pole. Přesně tam totiž napíšete, co jste ochotní za příjemce dárku (alespoň) dvě hodiny dělat. Stěžuje si váš přítel na to, že nic nestíhá, protože ve vaší emancipované domácnosti luxuje? Vezměte to za něj! Nestíhá vaše manželka číst, protože dělá celé rodině taxíka? Odvezte jednou děti na kroužky vy! Každému bere čas na čtení něco, s čím mu nebo jí dokážete pomoci. Aspoň projednou, aspoň občas. Tak darujte s knížkami i čas na čtení. Takový originální dárek vaši blízcí určitě už dlouho nedostali.

pohledy

Na naší vánoční stránce také najdete, jako každý rok, tipy na knižní dárky. Ať už chcete udělat radost dědečkovi nebo mladší sestře, máme pro vás výběr toho nejlepšího, co je před letošními Vánocemi na trhu. Kategorie, do kterých jsme knižní tipy rozdělili, jsou samozřejmě jen orientační – pokud je váš táta věčný puberťák, zabruste do kategorie Teen nebo Mládežník, a pokud má rád romány, koukněte i do tipů pro maminku. Naopak pokud jsou vaše děti předčasně literárně vyspělé, neváhejte jim vybrat něco v kategoriích pro výrazně starší obdarovávané. Kategorie jsou tedy otevřené vaší interpretaci, za kvalitu doporučených titulů ale dáme ruku do ohně! A dvojnásobně to platí o kategorii “Nic nepokazíte” – ta ukrývá kousky, které potěší každého milovníka a milovnici knih, prostě hvězdy předvánočního knižního trhu. 

Čtěte také  Zakázaných knih v Americe přibývá. Které patří mezi ty nejkontroverznější?

A teď pozor, přibalíme vám ještě něco navíc! 🙂

Abyste se nemuseli s výběrem knih stresovat na poslední chvíli, máme pro vás trochu motivace 🙂 Tento týden, tedy do 15. listopadu, vám k objednávce v hodnotě alespoň 950 Kč přibalíme nejen poukazy pro darování času, ale také poukázku v hodnotě 150 Kč na další knižní nákupy! Využít ji můžete po Novém roce na nákup v hodnotě alespoň 450 Kč.

Takže neváhejte, přistupte blíže – mezi 150 000 knižními tituly určitě vyberete dárek pro každého. Darujte knihu a #ViceCasuNaCteni.