blog

Vánoční LookBook #9: Bonus

Když má někdo rád knihy, není těžké přijít na to, že by ho potěšily… knihy. 🙂 Ale jak vybrat ten nejlepší kousek? Poslední z řady vánočních lookbooků shromažďuje ty nejkvalitnější knihy, kterými nic nezkazíte – každý kousek je přitom jiný, je tu světová próza, thriller, obrázková kniha, kuchařka… Ať už tedy “ten váš” knihomol nebo knihomolka preferuje beletrii, komiksy nebo knihy, které pomáhají změnit životní styl, v tomhle výběru určitě najde svůj dárek 🙂

IMG_1540

Jak přežít? Zeptejte se dětí! Jak přežít v kostce je knížečka plná veselých obrázků a rad od dětí, jak se vyrovnat se světem dospělých. Co dělat, když na vás padá letadlo? Nebo když se bojíte létat? Jak přeprat medvěda? A co když už nevíte, jak dál? Na všechny tyhle otázky má kniha odpověď. Pro všechny hravé povahy 🙂

gdrr

Mají knihomolové ve vašem okolí rádi knihy, které jim pomáhají nacházet své lepší a lepší já? Pro ně je tu Whole30. Třicetidenní restart není ani zdaleka jen o hubnutí a kondici. Myšlenka knihy je jednoduchá – nejezte věci, které mají složení na deset řádků, jezte “whole foods”, nezpracované potraviny. Nejde o dietu, ale způsob stravování a přístup k vlasnímu zdraví. Pro všechny, kdo mají rádi výzvy a nebojí se na sobě pracovat.

IMG_1559

Michel Houellebecq je vysoce ceněný kritiky a díky kontroverzním tématům také milovaný čtenáři. Jeho nový román Podvolení je opravdovou události na poli světové prózy. Pojednává o Francii, ve které v prezidentských volbách zvítězil zástupce islamistické strany. Nečekejte však žádné přímočaré odsuzování, Houellebecq střílí hlavně do vlastních řad a upozorňuje na problematické nebo dokonce neexistující hodnoty a pilíře kultury v Evropě. Pro knihomoly-fajnšmekry povinná četba!

IMG_1567

Knih, které jsou připodobňovány k veleúspěšnému thrilleru Zmizelá, se objevilo hned několik. Asi nejvíc pozornosti, a oprávněně, se dostalo Dívce ve vlaku Pauly Hawkins. Příběh knihy začíná způsobem, který jistě vzbudí i vaši zvědavost – hlavní hrdinka za okny vlaku pravidelně vídá mladý pár, protože mu vidí do oken. Pak ale uvidí něco zvláštního, a v zápětí zjistí, že žena z páru je pohřešovaná. Skvělý debut se spoustou napětí.

Čtěte také  Reese's Book Club: Studnice skvělých knižních tipů

IMG_1586

Vánoce bez Harryho Pottera, to je dnes už skoro takové zklamání jako Vánoce bez Popelky 🙂 Bestiář Harryho Pottera je přitom skvělým dárkem pro každého, kdo se nechal okouzlit mladým čarodějem a jeho světem. Hypogryfové, mozkomorové, skřítci, jezerní lidé, vlkodlaci… O všech těchto bytostech se dozvíte, co jsou zač, a to díky spoustě fotek, ilustrací a informací, které dávají knihám o Harrym Potterovi další rozměr.

MAR27

Máme-li knihy v lásce i jako estetické objekty, nemůžeme přehlížet kuchařky. Bývají plné fotek, a obsáhlé tak, aby vám nějakou dobu trvalo, než všechny recepty vyzkoušíte 🙂 Mimořádně povedeným kouskem je Pražská kuchařka Romana Vaňka. Skrze recepty a příběhy šéfkuchařů i podniků provází čtenáře těmi nejlepšími a nejzajímavějšími podniky hlavního města. Elegantní kniha pro všechny gurmety.

Už jste vybrali všechny knižní dárky? Celý vánoční pomocník je vám stále k dispozici, sledujte i náš YouTube a Facebook, kde se objevují další knižní tipy. A hlavně nezapomeňte při balení dárku věnovat i #ViceCasuNaCteni, ať si vaši blízcí knihy opravdu užijí 😉