blog

LookBook #34: Relaxuj s knihou

8.08. 2016

Jak si užíváte léto, milí knihomolové? Doufáme, že jste neustále obklopeni spoustou krásných knih. Kdybyste náhodou potřebovali čerstvou inspiraci na čtení, podívejte se, jaké knihy nám v LookBooku zapózovaly tentokrát!

Všichni se na něj dlouho těšili a všichni o něm teď mluví! Ano, je řeč o novém Harry Potterovi. První verze scénáře k divadelní hře Harry Potter and the Cursed Child je na světě a všichni potterlovers mají o důvod víc ke štěstí. Však kdo by se nechtěl aspoň na chviličku přenést do doby, kdy vám bylo -náct a toužili jste po svém vlastní dopisu z Bradavic! J. K. Rowlingová, Jack Thorne a John Tiffany vám to teď umožňují 🙂

Máte chuť se zasmát, pobavit, oddychnout si, načerpat inspiraci na cesty a navíc získat tipy na nějaké ty kulinářské lahůdky? Možná vám padne do oka nová knihy Haliny Pawlowské s názvem Cesta za láskou.

A co takhle zkusit trochu magický a psychologický román? Záblesk světla má krásnou obálku a výjimečný, dojemný a krapet strašidelný příběh. Jeho autor Garth Stein je literární čaroděj, který vás chytne do svých slov a nepustí až do konce knihy.

Ideální letní odpočinkovou knihou je Léto, kdy jsme se potkali. Porozchodové trable řeší Cassidy rozhodnutím odjet na letní tábor u moře. Romantika, pláže, moře, surfování… to je zkrátka skvělá letní kombinace, co říkáte?

Pátý román britské autorky Helen Oyeyemi se nazývá Dívka jménem Boy a je to grandiózní příběh plný pohádek a mýtů o dívce, jenž vyrůstá v rodině krysaře. Amerika, padesátá léta, nečekané rozuzlení – to vše a ještě mnohem víc na vás čeká v této mimořádné knize.

Karine Lambert napsala chytrý, humorný i vážný román o ženách nejen pro ženy. Pět žen různého věku a z různých prostředí si tu žijí svým klidným životem plným nostalgických vzpomínek, který rozvíří nová nájemnice Juliette. Dům žen bez mužů je o obyčejných věcech, jenž jsou ale pro nás všechny svým způsobem osudové.

Čtěte také  7 tipů na místa v ČR, která znáte z literárních příběhů

Špulka modré nitě od Anne Tyler vypráví osudy jednoho domu, jedné rodiny a třech generacích. Rodinná sága začíná ve dvacátých letech minulého století a jejich příběhy, někdy obyčejné, někdy výjimečné, vás hluboce zasáhnout, dojmou, rozesmějí, pobaví, rozhořčí, nadchnou i překvapí. Jisté je, že na tuto knihu budete myslet ještě dlouho po jejím dočtení.