blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

2.04. 2017

Do Prahy přijede k příležitosti Světu knihy autorka knihy Bílá Masajka, chystá se další díl Husitské epopeje a brzy vyjde nová kniha Chucku Palahniukovi. Co dalšího nás ve světě knih brzy čeká?

chuck_palahniuk

Corinne Hoffman, autorka knihy Bílá Masajka přijede v květnu do Prahy. Mimo jiné českým čtenářům na Světu knihy představí svou chystanou knihu Dívka se žirafím krkem, která vyjde 1. května. Sem se můžete podívat na celou anotaci připravovaného románu.

Vlastimil Vondruška intenzivně pokračuje ve své historicko-literární práci a posledního května vyjde kniha Husitská epopej V. Pátý díl začíná klíčovým zlomem v zápase mezi katolíky, kteří se snaží o návrat ke starým pořádkům, a kališníky, vedenými mladým Jiřím z Poděbrad, který obsadí Prahu. Milovníci historických románů si jistě nenechají ujít.

V květnu také vyjde nová kniha kontroverzního amerického spisovatele Chucka Palahniuka. Něco si vymysli je jeho vůbec první sbírka povídek, která v sobě obsáhne třiadvacet textů, jež lze vnímat jako jakousi esenci Chucka Palahniuka. Za nás must read května, bez debaty 🙂

Nyní by měli zbystřit všichni freelanceři a volnonožci. Vyšla totiž jakási bible jejich práce. Na volné noze Roberta Vlacha je 760 stran tlustá kniha plná rad, tipů, triků a zkušeností pro lidi na volné noze. Tady dostanete vše, co jste jen chtěli o freelancerství vědět a ještě mnohem, mnohem víc 🙂 Samozřejmě vydává náš oblíbený Jan Melvil publishing.

A nakonec třešnička – v pondělí 3. dubna vychází nová kniha Haruki Murakamiho. Tradičně vyjde u Odeonu, ovšem nenechte se zmást, nejde o knihu beletristickou, nýbrž o soubor esejů na téma spisovatelství. Kniha se jmenuje Spisovatel jako povolání, blíže se na ni můžete podívat tady.

Čtěte také  PF 2024: Přečtěte si novoroční přání od knižních hrdinů