blog

Inspirace: Tipy na domácí knihovny

Nejhezčí část bytu? Dycky knihovna! Většina knihomolů a knihomolek má tu svou vytuněnou jaksepatří, ale někteří čtenáři a čtenářky pořád váhají, jak vytvořit ten nejkrásnější domov pro vaše knihy. Pojďte s námi omrknout pinterestovou inspiraci!

Zalovili jsme v pinterestových vodách a vybrali jsme pro vás pár obrázků těch nejkrásnějších knihoven. Ne každá samozřejmě odpovídá vkusu všech čtenářů a čtenářek. Nejkrásnější na knihovnách je ovšem jejich rozmanitost – ať už se to týče literárních žánrů, které v nich najdete, nebo jejich samotného vizuálu. Pokud hledáte inspiraci pro tu vaši vysněnou knihovnu, čtěte dál!


Kreativec

Začneme pěkně zhurta knihovnou pro kreativce! Taková knihovna se stane centrem celého bytu, monumentem, který bude přitahovat pozornost a bude skvělým otevírákem každé debaty (nejen) o literatuře. Pokud hledáte knihovnu, která okamžitě zapůsobí, možná vás zaujme jedna z těchto dvou krásek!

Útulno především

Co by to bylo za knihovnu, kdybyste se k ní nemohli v tlustých ponožkách a s šálkem oblíbeného horkého nápoje pohodlně stulit! Nejlepší je, když se knihovna a útulno zkombinují dohromady – proč byste například nemohli svou milovanou knihovnu propojit s gaučem a vytvořit ten nejkrásnější relaxační koutek na světě?

Více místa na knihy

Pokud potřebujete více místa (ať už vzhledem k dispozicím bytu nebo kvůli tomu, že těch knížek máte zkrátka OPRAVDU hodně), možná vás potěší zpráva, že ne, knihovna opravdu nemusí být jen v obýváku u zdi. Poličku s knihami můžete mít klidně nad dveřmi – jen bacha na to, abyste ji nepřetížili!

Instagramová estetika

Nezapomeňte, že v knihovně nutně nemusíte mít pouze a jenom knihy – pokud se vám poštěstí, že máte trochu místa nazbyt, můžete svou knihovnu opěknit tak, že Instagram bude jenom zírat! Stačí vám k tomu starý glóbus, pár svíček nebo třeba malá pokojovka. Ať to těm knížkám jaksepatří sluší a pořádně vyniknou!

Když už, tak už

U našeho posledního inspiračního tipu nemůže chybět jednoduché – nežinýrujte se a dejte své knihovně prostor! Věřte nám, že koukat z gauče na knihovnu místo televize je mnohem víc uklidňující a relaxační (#vyzkousenozavas) a ano, každý knihomol či knihomolka si zaslouží knihovnu vysokou až ke stropu!

Čtěte také  7 tipů na místa v ČR, která znáte z literárních příběhů

Zdroj obrázků: Pinterest.com

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora