blog

5 důvodů, proč vyzkoušet Knihovrátek

Určitě to znáte taky, tenhle klasický knihomolský problém - vaše knihovna se vcukuletu zaplní příběhy a ty nové najednou není kam dávat. Co s knihami, které zabírají místo a neplánujete je už číst? Řešení má náš Knihovrátek.

Knihovrátek je služba od našeho knihkupectví Martinus.cz, díky které můžete snadno vyměnit přečtené knihy za nové příběhy. Jak Knihovrátek funguje? Postup je úplně jednoduchý:

  1. Zadejte na stránce Knihovrátku tituly, které byste chtěli přenechat dalším čtenářům a čtenářkám, a hned se dozvíte, zda a za jakou sumu je Martinus.cz vykupuje.
  2. Tyto knihy donesete na nejbližší pobočku Zásilkovny, která je odešle do Martinusu. Za odeslání nic neplatíte.
  3. Po přijetí knih na sklad je Martinusáci během pár dní zkontrolují a vy obratem získáte elektronickou poukázku, kterou můžete uplatnit při dalším nákupu knih.

Pořád ještě váháte, jestli Knihovrátek bude to pravé ořechové i pro vás a vaši knihovnu? Dali jsme dohromady 5 důvodů, proč byste jej měli vyzkoušet i vy právě teď.

1. Knihy, které nečtete, udělají radost jiným čtenářům a čtenářkám

Ne všechny knihy, které máme doma, nám dělají radost napořád – některé jsme přečetli jednou a stačilo to, jiné zase nakonec nesplnily naše očekávání. To, co se nelíbilo nám, ale může jiným čtenářům způsobit radost a místo aby knížka jen smutně seděla na poličce, může být donekonečna čtená někým jiným. Srdcovky samozřejmě doporučujeme nechat si v knihovně navždycky, ale ty knihy, které už neplánujete znovu číst, tu mohou být pro jiné čtenáře. Vy si uděláte místo v knihovně a navíc za ně dostanete poukázku na nákup dalších knih!


2. Poukázka na nákup za pár dní u vás

Hned během zadávání knih do Knihovrátku uvidíte, v jaké hodnotě bude vaše poukázka za přečtené knihy. Přečtené knihy jednoduše pošlete k nám do Martinusu zdarma přes jakoukoliv pobočku Zásilkovny a ihned po zkontrolování přečtených knih u nás ve skladu vám skřítci ve skladu odešlou poukázku, abyste se mohli pustit do nákupu nových příběhů. Nemusíte čekat, až se vaše přečtené knihy znovu prodají. Volné místo v knihovně tedy jistě nezůstane prázdné dlouho!


3. Je tu Hlídací sova!

V Knihovrátku mají přednost ty knihy, o kterých víme, že je o ně aktuálně zájem a že brzy najdou nový domov. Preference čtenářů a čtenářek se samozřejmě neustále mění, proto se může stát, že knihu, kterou v Knihovrátku nyní nevykupujeme, budeme chtít za pár týdnů. Doporučujeme tedy vyzkoušet Hlídací sovu – pokud zjistíte, že o knihu, kterou jste zadali do výkupu, aktuálně není zájem, můžete kliknout na Hlídací sovu a uložit si knihu do seznamu. Svůj seznam můžete průběžně kontrolovat a jakmile se kritéria výkupu změní a knihu bude možné zadat do výkupu, budete o tom vědět jako první.


4. Knížky z Martinusu za lepší cenu

Pokud pošlete do Knihovrátku knihy, které jste si koupili skrze svůj profil v v našem knihkupectví, čeká na vás vyšší poukázka! Jestliže jste si tedy někdy pořídili knihy, které už neplánujete znovu číst a nákup proběhl právě skrze váš profil na Martinusu, vaše poukázka bude o fous štědřejší jako poděkování za to, že patříte mezi martinusácké knihomoly a knihomolky.


5. Nenechte si ujít přečtené knihy

Pokud se stanete jedním z tisíce knihomolů a knihomolek, kteří využívají Knihovrátek, nezapomeňte i na výhodu z druhé strany a omrkněte výběr přečtených knih, které díky Knihovrátku v knihkupectví Martinus.cz najdete. Možná tak narazíte na dlouho vyprodané tituly, které nejsou jinak k mání.

Čtěte také  5 zajímavostí, které jste o Kafkovi možná nevěděli

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora