blog

Čtení s porozuměním: Proč se cítíme špatně, když se máme tak dobře?

Knihy milujeme mimo jiné proto, že nám pomáhají pochopit ten často nepochopitelný svět, který nás obklopuje. Proto tu máme Čtení s porozuměním, do kterého vybíráme knihy, které věříme, že mají moc nám s tím pomoci.

Duševní zdraví je taky zdraví, které si zaslouží naši péči. Proto jsme tentokrát vybrali knihu Proč se cítíme špatně, když se máme tak dobře?, která čtenářům a čtenářkám pomáhá pochopit své duševní pochody a neduhy v této době. Výhodněji ji seženete do 18. ledna.

Kniha Proč se cítíme špatně, když se máme tak dobře? osvětluje občasné úzkosti a jiné potíže, se kterými se potýká spousta z nás, i když pro to často neumí najít objektivní důvod. Autor tyhle (někdy divoké) pochody emocí vysvětluje skrze neurologii a pranastavení našeho mozku. Ukazuje, že se možná kvůli takovým pocitům nemusíme cítit osamoceni, naopak znamenají, že náš mozek funguje, jak má. Zároveň ukazuje, jak s těmito poznatky pracuje, aby u nás častěji převládaly pocity štěstí.

Do Čtení s porozuměním vybíráme knížky, které by se dle našeho názoru měly dostat mezi co největší množství čtenářů a čtenářek, kterým by mohla pomoci. Proto knihu v dané dny za speciální cenu, která se neopakuje. Věříme, že knihy nám můžou pomoci pochopit svět kolem nás a některé to dokáží ještě o chlup líp než jiné. 

Věříme, že o duševní zdraví bychom se měli starat se stejnou pečlivostí, jako se staráme o naše fyzické zdraví. Knížku doporučujeme přečíst všem, kdo se chtějí cítit dlouhodobě dobře, nejen těm, kteří se momentálně necítí nejlépe.

Knížku Proč se cítíme špatně, když se máme tak dobře? u nás od 15. do 18. ledna 2024 seženete za výjimečnou cenu 175 Kč

Čtěte také  Reese's Book Club: Studnice skvělých knižních tipů

Lucie Hartmannová

Lucie je martinusácká knihoholka. Ač ráda cestuje a fotí, nejčastěji ji najdete doma schoulenou nad queer nebo feministickou fikcí i nefikcí nebo velkými společenskými romány.

Příspěvky autora