blog

Čtení, které vás navnadí na léto ☀️

Chtěli byste si připomenout, co máte na létě nejradši a jak báječná je jedinečná letní atmosféra? Vybrali jsme pro vás pět příběhů, které vás na léto okamžitě navnadí (a pravděpodobně vás přimějí vyrazit na dovolenou).

Kdybychom chtěli někoho rychle navnadit na následující dva měsíce a přimět ho, aby si oblíbil léto, vybrali bychom přesně tyhle knihy, abychom dokázali, že je léto skvělé období. Ačkoli jste (třeba stejně jako já) spíš knihomol preferující podzim a zimu a rádi se doma choulíte u knížky a svíčky, tyhle knihy vás docela určitě přesvědčí, že letní čtení venku má taky něco do sebe 😊

Budeme rádi, když budete sdílet svoje knižní tipy na čtení a označíte nás na Instagramu, ať vidíme, co čtete vy ❤️

Vila v Itálii | Julia Caplin

Co jiného doporučit na začátek léta, než výlet do Itálie🍕 Série Romantické útěky patří aktuálně mezi to nejoblíbenější romantické čtení vůbec a není divu, Julia Caplin totiž vždycky dokáže vykouzlit odlehčenou atmosféru a báječně přiblížit to nejlepší na místě, kde se příběh odehrává. V tomhle příběhu na vás čeká neodolatelný italský cizinec, středomořské slunce a sladké limoncello na Amalfi. My už si v podstatě balíme kufry.

➡️ Ještě víc se můžete navnadit v naší recenzi.


Dej mi své jméno | Andre Aciman

Tohle už je v podstatě taková novodobá letní klasika a náš druhý italský tip. Nechybí tu první láska ani první zamilované soužení, má naprosto dokonalou atmosféru a taky naprosto dokonalou filmovou adaptaci. Doporučujeme dát si obojí, nejprve knihu a následně film, a pak už se jen odklidit na léto někam na pomalý, líný italský venkov. Nemáte zač!


Velké léto | Ewald Arenz

Nejprve to pro šestnáctiletého Friedricha vypadá na nejhorší léto v životě, ale nakonec se z toho vyklube pár týdnů, na které nikdy nezapomene. Citlivé a empatické vyprávění, postavy, které si zamilujete a první láska se tu samozřejmě taky objeví. Určitě zkuste dát Ewaldu Arenzovi šanci, stojí to za to!

Čtěte také  6 skvělých knih, které vás spolehlivě rozpláčou

➡️ Ještě víc se můžete navnadit v naší recenzi.


Daleko od hlučícího davu | Thomas Hardy

Pokud přece jen preferujete trochu chladnější léto a zároveň byste si chtěli dopřát v létě nějakou klasiku, doporučujeme vyzkoušet Thomase Hardyho. Nezalekněte se tloušťky románu, začtete se do něj opravdu rychle, slibujeme. Jde o nadčasový příběh s moderní hrdinkou a autor skvěle kombinuje love story s líčením anglického venkova.


Funny Story | Emily Henry

Emily Henry je nekorunovanou královnou tzv. “beach read”, tedy “plážových oddechovek” a v tomhle článku na našem blogu rozebíráme, proč tomu tak je. Nemůžeme tedy jako tip opomenout její nejnovější knihu jménem Funny Story, která je perfektní příležitostí procvičit angličtinu – jde o zábavnou a čtivou oddechovku, kde se angličtiny nemusí bát ani začátečníci. Čekají na vás pláže Michiganského jezera, nová přátelství i vztahy a dětská knihovnice, kterou si zamilujete.

➡️ Ještě víc se můžete navnadit v naší recenzi.

Jana Hartlová

Obsahový specialista

Jana v Martinusu píše a fotí na sociální sítě, dává do kupy newslettery a blog. Je věrnou fanynkou Harryho Pottera a v jednom kuse se snaží někomu vnutit Malý život nebo Geniální přítelkyni. Nejradši čte současnou beletrii.

Příspěvky autora