blog

Divé ženy: Ideální čtení do podzimního počasí

Pátrání po kořenech, spojení s přírodou, pohled do minulosti. To jsou slova, která vystihují podstatu románu Divé ženy. A mezi námi – tuhle lahůdku si nejlépe vychutnáte v pošmourném podzimním počasí. Taky vás zaujala ta úžasně nespoutaná, zelení prorostlá obálka? V tom případě přišel čas po ní sáhnout!

Emilia Hart je britsko-australská autorka, která vystudovala anglickou literaturu, právo a dnes žije v jihovýchodním Londýně. Láska k příběhům v ní klíčila od malička – dokonce jí učitelka angličtiny na střední škole jednou řekla: „Ať už budeš dělat cokoli, slib mi, že nepřestaneš psát.“  Nepřestala. Naštěstí! Protože jinak by Divé ženy nevyšly, a to by byla fakt škoda.

Román je vyprávěn z pohledu tří žen. Každá z nich si prochází těžkým životním obdobím, všechny cítí bytostné spojení s přírodou, a i v jiných ohledech jsou si více než podobné. Jedna skutečnost je však přece jen rozděluje – doba, do které se narodily. Příběh Kate začíná v roce 2019, Violet dospívá v období druhé světové války a Altha přišla na svět v 17. století, ve kterém probíhají zvrácené hony na čarodějnice. Ať už se nicméně ocitáte ve kterékoli z těchto časových rovin, pokaždé se plně ponoříte do děje a hltáte každé písmenko.

Víme, že mnohé čtenáře a čtenářky fascinují silné hrdinky s odvahou žít po svém. Patříte mezi ně? Tak to jste tu správně! Tyhle slečny vás doslova uhranou – svou opravdovostí, ochotou žít prostě, upřímnou úctou k tradicím… a v neposlední řadě tím, s jakou přirozeností čerpají energii z přírodních zdrojů. Jejich láska ke všemu živému textu propůjčuje specifický tón, který spolu s vůní minulosti vytváří jedinečnou (a úžasně pohlcující) atmosféru.

Divé ženy nicméně nezaujmou jen náladou, ale také poutavými dějovými liniemi. Všechny tři příběhy s sebou přinášejí tajemství, která chcete odhalit. Je tu pátrání po kořenech, přicházíte na kloub osudovým zákonitostem, navíc potřebujete zjistit, jak jsou Kate, Violet a Altha vlastně propojené. Každý z příběhů si zkrátka užijete – od první věty až do poslední tečky. Máte chuť na čtení provoněné letitým dřevem a starými časy? Pak je tahle knížka tím pravým pro vás. Uvařte si bylinkový čaj, zabalte se do deky a nechte se unášet příběhem!

Čtěte také  Hledání Phoebe: Tuhle hrdinku (mimojiné na autistickém spektru) si zamilujete

Lenka Měrková

Lenka píše články na martinusácký blog a taky si nenápadně pěstuje svůj vlastní (Budiž kniha!). Miluje čtení, miluje čaj a úplně nejvíc obojí zároveň. První místo jejího knižního top listu patří Lolitě. Bez debaty. Ale jinak se nejraději pročítá vším, co ji inspiruje a pozitivně naladí.

Příspěvky autora