blog

#chcemevaserecenze: Nedej se

4.09. 2016

Poslední prázdninový týden je za námi a s ním i poslední odměna prázdninového pokračování #chcemevaserecenze 😉 Tu si vysloužila recenze nejnovějšího kousku oblíbené Rainbow Rowell. “Za mě zatím od Rainbow Rowell nejlepší knížka, doporučuji všemi deseti,” napsala o knize Nedej se Magdaléna. Proč ji tak nadchla? Čtěte 🙂 Ale pozor – recenze prozrazuje kousek děje 😉

rowell

Se Simonem a Bazem se setkáváme už v autorčině knížce Fangirl, nicméně pro přečtení Nedej se není vůbec třeba mít za sebou i tuhle knížku. Já osobně jsem z Fangirl nebyla moc nadšená a obzvláště úryvky z Cathiných fanfikcí se mi vůbec nelíbily a rychločtením jsem je spíš přelétala. O to víc jsem se do Simona a Baze zamilovala v Nedej se.

Děj se odehrává v kouzelnickém světě, který někdo přirovnává ke světu Harryho Pottera, ale já jsem si tohle spojení moc neuvědomovala. Sice je sem tam něco podobné a svět není tak dokonale popsán jako v HP sérii, ale příběhu to vůbec neubírá. Určitě by stálo za to víc vysvětlit, jak to všechno s magií funguje, protože místy mi přišlo, že jsou nějaké mezery, ale ve výsledku to můj dojem na knížku neovlivnilo.

Protože. Protože je tady Simon Snow a Baz, kteří jsou prostě neskuteční a i kdyby byl děj úplně pitomý (což není ani náhodou!), tak by mi to vynahradili. Do Baze jsem se zamilovala snad už na prvních stránkách a to ani není přítomný. Je prostě báječný, vtipný, rýpavý, prostě svůj. A hlavně je upír a hlavně – miluje Simona. Víc neprozradím, ale asi je jasné, jak to dopadne, jde přeci jen o Rainbow Rowell.

Za mě zatím od Rainbow Rowell nejlepší knížka, doporučuji všemi deseti a určitě si nenechte ujít ani skvělé playlisty na Spotify, které sama autorka vytvořila, když knížku psala. Jsou celkem dva, jeden pro obě hlavní postavy a jsou plné skvělých písniček.

Čtěte také  Kde zrovna jsem: Všední život jako něco mimořádného

Autorkou recenze je Magdaléna Koutová.