blog

#kniznimlsani: Kublanka vaří doma

Pondělí 21. srpna 2017 10:10
Po 21.08. 2017 10:10
3 minuty čtení 3

Přes 70 pádných důvodů, proč začít vařit, vám naservírují Jakub a Blanka Kardovi. Jaká je jejich kuchařka a co se na ní nejvíc zamlouvá blogerce ReBarboře? Čtěte v její recenzi pro #kniznimlsani! 😉

Na kuchařku Kublanky, neboli Kuby a Blanky Kardových jsem se těšila už od doby, co ohlásili, že na jaře vyjde. Bylo mi jasný, že oni nezklamou, že jejich kuchařka bude boží. A měla jsem pravdu, je vážně boží!

Blogovat Kuba a Blanka začali, když se po příchodu dětí rozhodli doma vařit tak, jak v oblíbených restauracích, následně se o své recepty začali dělit s okolním světem, a to byl prostě nápad geniální :). Kublanku sleduji už hodně dlouho, byl to první z blogů, které jsem začala sledovat. Získali si mě nejen úžasnými recepty, fotografiemi, ale i Kubovými průpovídkami u receptů. A o Kubovo vtipné vyprávění není ochuzena ani kniha! Třikrát hurá!

A stejně jako jejich blog, i jejich knihu doprovází nejen překrásné fotografie, ale také krásné a nápadité ilustrace od Jana Laštovičky.

Receptů je v knize přes 70 a rozděleny jsou do několika netradičních kapitol. Kapitoly nazvané třeba „Pondělní výkop“, „Fotbalové úterý“ nebo třeba „Líná sobota“ pod sebou ukrývají recepty, které mají šmrnc, jsou zajímavé a přesto snadno zvládnutelné a z dostupných surovin. A takové kuchařky mám nejraději. Kuchařky, které jsou každodenně použitelné, na které seženete ingredience v každém městě.

A že nevíte jaké recepty si představit pod těmi tajuplnými názvy kapitol? Přiznám se, že recept jsem z knihy ještě žádný nezkusila, a to z toho důvodu, že všechno je tak boží, že prostě nevím, co dřív :). Ale už teď se mi sbíhají sliny na zauzená kachní prsíčka, kuřátko v seně nebo čokoládovou pěnu. Najdete zde recepty na polévky, ať už z tradičních surovin jako je bramborová nebo brokolicová, samozřejmě v moderním hávu, tak i na polévku třeba z celeru. Nechybí samozřejmě hlavní chody jako je vepřová pečínka, nakládaný králík, nebo několik receptů z ryb, což velice oceňuji, protože mi přijde, že na ryby se hodně zapomíná. Je libo jen něco menšího na zakousnutí nebo nějaký salátek? I toho je v knize několik. A co by to bylo za kuchařskou knihu bez pořádného dortu, že jo. Nebojte, i sladké tečky, včetně úžasného dortu, pro vás Blanka připravila a Kuba slovem doprovodil.

Taky už se vám tak sbíhají sliny? Tak šup s kuchařkou do košíku, ať si můžete nějakou tu dobrůtku udělat. A já jdu zas přemýšlet, čím že začnu 🙂

Náš Instagram