blog

Knižní mlsání: Kitchen & the City

5.09. 2017

Bára z Rebarbora’s Kitchen pro vás tentokrát zrecenzovala kuchařku Kitchen & the City od Petry Davidové ze stejnojmenného blogu. Čeho si na kuchařce nejvíc cení, co v ní vlastně všechno najdete a stojí kuchařka za to? 😉

Kdyby mi někdo ještě před pár lety řekl, že přijdou doby, kdy přečtu za rok víc kuchařek než beletrie, tak si pomyslím, že se mýlí. Kuchařky ale na mém wishlistu přibývají velice rychle, avšak jsem v nich poměrně vybíravá. Kuchařská kniha blogerky Petry Davidové ale na mém wishlistu přibyla hned, jak jsem se o plánovaném vydání dozvěděla a nesmírně jsem se na ni těšila. A znáte takový to, že když se na něco fakt těšíte, tak posléze přijde rozčarování? Já taky 😀 Ale to se u téhle knihy fakt stát nemůže.

Jak už jsem asi někdy zmiňovala, nejraději mám kuchařky, které opravdu naplno využijete, ať už bydlíte v Praze, v menším městě a nebo na vesnici. A taková je právě i kniha Kitchen & the City. Na suroviny to není žádná divočina, nic nesehnatelného a přesto jsou recepty velice nápadité a zajímavé.

A na co že se v knize můžete těšit? Začátek knihy se nese ve znamení salátů, předkrmů, polévek a hlavních chodů. Recepty v kapitolách jsou krásně pestré, najdete zde recepty jak na sladká jídla, zeleninová jídla, omáčky, ryby i klasiku v podobě např. kachničky. Polévku teplou i studenou, salátek s masem i bez a několik velice nápaditých předkrmů.

V další kapitole se můžete těšit na to, čím je Petra pověstná a to jsou úžasné sladké dezerty. Vyzkoušejte třeba jako já výborné šátečky, klasické české koláče s drobenkou či americké donuty, moderní raw koláč nebo klasickou bábovku, makronky a jiné sněhové recepty a spoustu dalšího. A pokud Petřin blog znáte, určitě víte, že dělá úžasné dorty. Ano, i dortík vás v knize čeká.

Čtěte také  Nové detektivní příběhy, které vás nenechají vydechnout

Petra svůj blog původně směřovala asijským stylem a tedy i v knize na vás čeká několik receptů laděných do Asie. Je libo křidýlka, sushi, thajský salát, závitky nebo snad nějakou z tradičních polévek či nudlových receptů? Nechybí ani sladká tečka v podobě slavné sladké rýže s mangem.

Kniha je zakončena kapitolou věnující se svátkům a tak zde najdete tradiční jídla jak na Velikonoce, tak i na Vánoce. A protože Petra má pejska, tak i pro psí miláčky v knize najdete něco na zub. Celkem kniha obsahuje 84 receptů a to už je pořádná dávka inspirace!

Recepty od Čech až po Asii, které provázejí překrásné fotografie nejen receptů, ale i samotné Petry a jejích dvou dcer, to je Kitchen & the City. Věřím, že si knihu zamilujete stejně jako já a že jídla z ní připravená vám budou stejně jako mně moc chutnat, tak neváhejte a jděte do ní, protože blog Kitchen and the city, to je taková sázka na jistotu 🙂