blog

POZVÁNKA: Celodenní konference poradí všem psavcům, jak konečně napsat knihu

9.06. 2014

 

Sníte o tom, že jednou napíšete knihu, ale ne a ne se k tomu odhodlat? Pak je minikonference v rámci festivalu Belles Lettres to správné místo, kde byste tuto sobotu měli být. V Era světě se totiž sejdou odborníci, kteří vám poradí v každém dílčím kroku procesu od rukopisu ke knize.

Petr Ludwig poradí, jak přestat psaní knihy odkládat. “Prokrastinace je brzda. Brzda produktivity, ale i brzda kreativity. No a to se týká i psaní. Pokud máme svobodu psát, máme často i svobodu psaní odkládat. Proč? Protože náš mozek má nedokonalosti, se kterými se historicky vyvinul a které prokrastinaci nahrávají. Existují však různé „hacky“, které mohou odkládání psaní výrazně snížit. Podělím se o ty nejúčinnější praktické tipy, které pomohly dokončit knihu mně,” zve Petr Ludwig.

René Nekuda poradí, jak samotný román napsat. “Je zapotřebí talent? Co to je tvůrčí psaní? S jakými překážkami se začínající autor nejčastěji potýká a co je klíčem k úspěchu? Osm let pozorování jednoho učitele tvůrčího psaní v několika slidech. (A jako bonus se dozvíte, jak fungují příběhy mimo papír a inkoustová písmenka,” říká ke své přednášce René Nekuda.

Joachim Dvořák poradí spisovatelům, kteří už svůj román či novelu dopsali, jak najít vhodného nakladatele. Svou přednášku zaměří na komunikaci s nakladatelstvím, pravidla, smlouvy a jiné praktické věci, které byste měli před odesláním svého rukopisu vědět.

Z řad spisovatelů povypráví o své zkušenosti s psaním knihy, samopublikováním a prezentování Filip Doušek, který napsal bestseller Hejno bez ptáků. O tom, jak knihy na internetu vlastně propagovat, poví odbornice na knižní marketing Olga Biernátová. Michaela Losekoot bude povídat o propagaci knih a autorů, Jiří Vlček z Palmknih popovídá o e-knížkách a Jiří Walker Procházka vám řekne vše o audioknihách.

Čtěte také  Vyhraj wishlist od Martinusu

Jednoduše, chcete-li uspět jako spisovatel, dostanete v rámci jednoho dne všechny potřebné informace k tomu, abyste druhý den mohli začát psát svou vysvěnou knihu. 🙂

Jako odborný partner Belles Lettres vás srdečně zveme i my Martinusáci.

 

ZAKOUPIT LÍSTEK NA KONFERENCI