blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout #1

V uplynulém týdnu proběhl největší knižní veletrh v Česku, vyšla jedna z nejočekávanějších detektivek a v San Francisku se našly dosud neobjevené rukopisy amerického spisovatele Marka Twaina. Čtěte dál 5 knižních zpráv, které by vás neměly minout.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

1. Od čtvrtka do neděle v Praze na Výstavišti probíhal největší knižní veletrh u nás, Svět knihy. Sjela se řada zajímavých hostů a autorů knih, mezi nimi třeba Petra Soukupová, Kateřina Tučková, Radka Denemarková nebo Dominik Landsman.

2. Na knižní trh vtrhnul jeden z nejočekávanějších krimi románů letošního roku – Stalker. Další dílko z pera autorské dvojice, skrývající se pod pseudonymem Lars Kepler, je opět vynikající. Šest set stran čirého napětí, promyšlených gradujících scén a skvěle napsaného příběhu. Knihu vydalo nakladatelství Host.

3. V San Francisku nalezli archiváři dosud nepoznané spisy Marka Twaina. Ten pracoval v době svého mládí v tamních novinách.

4. Třetí detektivní kniha J. K. Rowling je na dohled. Autorka oznámila, že kniha je hotová a dokonce potvrdila, že se bude jmenovat The Career of Evil. V Británii a Americe vyjde už letos na podzim.

5. Oblíbený bloger, nominovaný na Magnesii Literu Dominik Landsman na veletrhu prozradil, že na podzim vyjde druhý díl Deníčku moderního fotra. Taktéž prozradil, že Čeněk se pomalu chystá do školky a jeho blogovací kariéra se tak blíží ke konci. O založení nového tématu a k tomu blogu prý zatím neuvažuje.

Perlička na závěr: Byla vyhlášena každoroční prestižní literární cena – Cena Jiřího Ortena. Tu získala mladá básnířka a studentka komparatistiky na FF UK Alžběta Stančáková za svou sbírku básní Co s tím.

Čtěte také  Už máte dárek pro fanouška české beletrie? 5 tipů, se kterými pod stromečkem zabodujete