blog

7 superhrdinských schopností knihomolů

14.07. 2015

My knihomolové máme jisté dovednosti. Někdo by je mohl označit dokonce i za superschopnosti. Důležité je, že jich umíme využít když je třeba a jsme v nich nepřekonatelní.

bbokl

1. Paměť na knižní hrdiny, zápletky, obálky, překladatele, série, data vydání? Nepřekonatelná! Chodící kapacita hadr.

2. Dokážeme během vteřiny nastolit režim ignorace okolí. A to klidně uprostřed přecpané tramvaje. Stačí dva řádky a svět kolem přestane existovat #sakrazapomneljsemvystoupit

3. Nepotřebujeme terapie, psychology, lék na deprese a chmury jsme si sami vynalezli. Stačí jedna letmá návštěva knížek, ven vyjít o pár kilo těžší a svět je opět růžový!

4. Mimochodem, už máte svého dealera? Na drátě je stále, ale pšš!

5. Pamatujete na ty superhrdinské kousky, které předváděl kolega Superman? Padající mrakodrapy – pohodička, já to chytím? Tak my ty tuny knih taháme neustále. A ani o tom nepotřebujeme natáčet filmy.

6. Umíme utratit všechny peníze za knihy. Bez pocitu viny, samozřejmě, vždyť knihy jsou poklady, které jednou podědí naši potomci! #stayshopaholic

7. Kamarád v nesnázích? Kamarádka se zlomeným srdcem? Zachráníme, půjčíme tu správnou knížku a neremcáme, když ji vrátí s půlročním zpožděním!

Čtěte také  Kateřina Čermák Brabcová: Mám štěstí, že mám tak kreativní práci