blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Konečně vyšla nová Lisbeth, kterou jsme pokřtili v Lucerně, Terry Pratchett pracoval na novém románu a ke Dni nepřečtených knih se vás připojilo na tři tisíce. Uplynulý týden byl v knižním světě výživný!

křest

1. O středeční půlnoci jsme společně přivítali Lisbeth. V kině Lucerna jsme s nakladatelstvím Host pokřtili čtvrtý díl Milénia a odstartovali prodej. A byl to krásný večer!

2. Román Na první pohled, který napsal úspěšný francouzský autor Grégoire Delacourt, pojednávající o vztahu mladého muže se ženou, která vypadá úplně stejně jako herečka Scarlett Johannson, vyjde v Británii. A to i přesto, že se Johansson ze všech sil snažila vydání zamezit.

3. Terry Pratchett v době své smrti pracoval na nových příbězích, spadajících k Zeměploše. Nejméně čtyři romány měl v té době naplánované. Potvrdil to spisovatelův asistent a blízký přítel.

4. Vychází nová kniha severského autora Henninga Mankella. O krok pozadu opět přivítá komisaře Kurta Wallandera a na knihu se můžete těšit už 20. září.

5. Proběhl Den nepřečtených knih! A připojilo se vás skrz Facebook na tři tisíce. Děkujeme! Věříme, že osamělých, nedočtených a nepřečtených příběhů je teď o mnoho méně.

Čtěte také  5 seriálových adaptací knih, které jste možná ještě neviděli (a měli byste)