blog

Podzimní Velký knižní čtvrtek

Další Velký knižní čtvrtek nás čeká už 15. října. Které ze spousty skvělých novinek podzimního knižního nadělení vám doporučujeme? Není to jen Nesbø! Ale Nesbø je tam taky. 😉

nesbo
Ano, Jo Nesbø je tradičním tahounem Velkých knižních čtvrtků. Tentokrát ale půjde o novou knihu z nové série, takže je opravdu na co se těšit! Syn přichází do Čech s velmi dobrým hodnocením ze zahraničí. . Není to Harry Hole, nicméně tam, kde už byl první díl nové série uveden, se dočkal skvělého přijetí. Jde samozřejmě o detektivku, trailer k ní už je venku.

Miloš Urban vydává 15. října nový román Urbo Kune. Co se žánrového zařazení týče, půjde o sci-fi. Urban je jedním z českých současných klasiků, je oblíbený mezi kritiky i čtenáři a v rámci Velkého knižního čtvrtku jde rozhodně o jeden z náročnějších kousků.

Nakladatelství Host připravilo novou knihu Monse Kallentofta, severského autora, který je spolu s Larssonem, Keplerem, Nesbøem a dalšími v týmu Nordic Noir – severské temné krimi. Kallentoft není tak známý jako jeho výše zmínění souputníci, přestože řada knih už mu v češtině vyšla. Kvalitativně si s nimi však v ničem nezadá – mnozí ho dokonce hodnotí jako jednoho z nejlepších. My se na novinku s názvem Zack těšíme se a určitě doporučujeme.

Mezi náročné kousky v říjnovém výberu bezpochyby patří i román Stehlík od Donny Tarttové. Nakladatelství Argo přináší knihu, která získala Pulitzerovu cenu, kterou vychvaluje třeba i Stephen King a která je označována za jeden z novodobých velkých amerických románů. To si nemůžete nechat ujít.

Fanoušky aut potěší další kniha Jeremy Clakrsona Ďábelská jízda. Anotace slibují „ostrovtipné komentáře, břitké postřehy a ten nejsušší britský humor“. Co jiného bychom od hvězdy Top Gearu taky čekali, že? 🙂 Pro všechny milovníky aut a britských vtípků na hraně.

Čtěte také  Autofikce. O co jde a proč nás tolik přitahuje?

Pro ty, koho více než auta láká prostředí pekařské reality show, přináší Velký knižní čtvrtek novou knihu Sary Vaughan  Láska s chutí makronky. Příběh soutěžících, snažících se získat titul nejlepšího pekaře, neprotkávají jen jejich osobní bolístky a trable, ale i recepty. Takže můžete čtení prokládat kouzlením v kuchyni 🙂

Tyhle a mnoho dalších novinek tu budou ani ne za měsíc. Tak dočtěte, co máte rozečtené, a vyberte si další kousek na seznamu podzimního VKČ 😉